Паметник и закани вдигат "Ботев"

Паметник и закани вдигат "Ботев" | StandartNews.com

Гигов със светкавично пътуване заради полуфинала

"Ботев" (Пд) реши да вдигне допълнително адреналина на своите фенове преди полуфинала за Купата в сряда срещу "Локо" (Сф) от 16,15 часа.

Във вторник чевръсти работници с помощта на багер демонтираха бюст-паметника на патрона на "жълто-черните - великия революционер и поет Христо Ботев. Така емблематичният за "бултрасите" паметник ще се издига вече на клубната база в Коматево вместо пред централния вход на стадиона край Бирената фабрика. В съблекалнята на "канарите" също измислиха начин за по-голяма мотивация преди съдбоносния двубой със столичните "железничари". Играчите разлепиха по стените в базата закани на шефове от "Надежда". В тях Жоро Марков и Кристиян Добрев определят "Ботев" за не толкова страшен съперник и се виждат вече на финала в турнира и в Европа.

Във вторник сутринта Николай Гигов посети тренировката в "Надежда", за да даде кураж на своите. Той заминава за чужбина, но в сряда ще се върне светкавично специално заради полуфинала. След това тимът потегли за Пловдив и разпусна с разходка край река Марица. "С цялото ми уважение към "Ботев", мисля, че шансовете ни не са по-малки. За нас целта е победата, макар че сме наясно, че няма да дойде лесно. Знае се, че от следващия сезон финалистът за Купата няма да участва в Лига Европа, така че дано ние да сме последният финалист, участвал в този турнир", заяви уверено спортно-техническият директор на столичани Кристиян Добрев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай