Отзиви след "Левски" - ЦСКА 0:3

Отзиви след "Левски" - ЦСКА 0:3  | StandartNews.com

София. ЦСКА победи "Левски" с 0:3 в двубой от 13-ия кръг на А група. Ето и отзиви от част от главните действащи лица.

Георги Иванов - Гонзо, старши треньор на "Левски":

Смятам, че през първото полувреме контролирахме ситуацията, доминирахме през цялото първо полувреме, и точно когато контролирахме нещата ни вкараха гол. Второто полувреме ЦСКА се затвориха, не може така да се губят дербита с такава игра, елементарни грешки направихме при головете, при първия и втория гол грешките са на крайната защита, трябваше при втория гол да се дръпнат назад да затворят пеналта. Играхме добре през първото полувреме, в тези дербита е важен резултатът. За шести път загубихме това дерби. ЦСКА показа по-голяма ефективност в този мач. До Нова година ще се опитаме да спечелим максимален брой точки, сега трябва да преразгледаме целите си, трябва да влезем в тройката. Ако бяхме спечелили, щяхме да съкратим разликата. Имаме нужда и от селекция, но сега сме през сезона, трябва да мислим как да продължим да побеждаваме.

Алмен Белайд, защитник на "Левски":

Имахме много шансове, но ги пропиляхме. И затова днес не се получи. Искахме да победим, играхме и добре, но просто не стана.

Георги Сърмов, халф на "Левски":

Много важно, че сме играли добре. ЦСКА с 3 удара ни вкараха 4 гола. Какво от това, че сме владели повече топката, както и играта. Явно и така не става. Нямаме проблеми, виждате, че се стараем, но пак не се получава.

Мирослав Иванов, халф на "Левски":

Започнахме добре мача, но ни вкараха два нелепи гола и всичко приключи. Ние създадохме 7-8 положения, не ги вкарахме и това единствената причина да загубим. Това 3:0 няма нищо общо с предишното, когато с ръка на сърцето си признавам, че ЦСКА ни смазаха. Явно обаче ни липсва майсторство. Не мога да кажа, че отбор, който създава толкова положения, няма желание за игра. Просто нещо ни липсва и това бяха головете. Оттук-нататък видяхте как беше мача с Лудогорец, набързо им вкарахме два гола и мачът стана много лесен. Сега същото се получи, но за ЦСКА. Всичко свърши при втория им гол. Те се затвориха и чакаха да свърши срещата, докато ние нещо мъчихме, но така и не се получи.

Борислав Стойчев, защитник на "Левски":

Изпуснахме много възможности, но си признавам, че отзад направихме много грешки, всяка липса на концентрация в даден момент водеше до гол в нашата врата.

Стойчо Младенов, старши треньор на ЦСКА:

Едно от нещата е самочувствието от победите срещу този съперник, играхме дори разкрепостено в някои моменти. Като цяло контролирахме мача и като резултат, и като игра. Теренът беше в наш ущърб. Ние сме по-техничният и скоростен отбор и това малко поизравни възможностите. След като си решихме мача, дадохме инициативата на Левски, но ние сме опасен отбор на контри. От само себе си нещата се получиха, като поведохме 2:0. Нормално беше да затворим мача, можеше и да отбележим още. Проблемът ни беше в халфовата линия. Там само Сънди функционираше, след като ги коригирахме, всичко влезе в наше русло. Жуан Фелипе бе сменен заради по-тежкия терен. Галчев е добър на такъв терен. Днес отново се представи добре и той си върши прекрасно работата. Бергонси отново набира формата от началото на шампионата. Хубаво е, че в този цикъл имам по-голяма вариативност. Нападението можеше да бъде по-ефективно, ако халфовете бяха активни. В това отношение халфовете оставаха позиционно. Важна е крайната победа, ще анализираме и ще отчетем позитивното и отрицателното. Да, удариха ме по главата със снежна топка. Това не е първо или второ, а трето провинение на Левски. Ако има топки, да ги изхвърлят от групата! Разминахме се с нещо, от което ще страдаме много тежко. Не може фенове на Левски да чистят снега от терена. Не се случи тогава.Загубих съзнание, това ако не е тежко провинение кое е? Докога ще ги галим тези хора? Има полиция, да си върши работата. Утре ще умре човек... Домакините не бяха организирали терена и стадиона за този взривоооспасен мач. Не може в 11.30 ч. да няма никой на стадиона. Червените топки ги пуснаха 5 минути преди загрявката. "Сините" няма какво да ги мислим вече. Стягаме се за мача със Славия. Ще мислим за "Левски", като се отделим двете групи.

Маркиньос, халф на ЦСКА:

Теренът беше много тежък, но много се радваме, че спечелихме тези три точки в един мачовете, които беше сред най-важните. Дано да продължим тази серия, сега играем все по-добре. Не мога да кажа, че не мислим за титлата, но играем мач за мач, защото следващият винаги е по-труден. По принцип дали Левски е бил слаб или не, има кой да прецени и да каже. Ние гледаме нашата си работа. Да, теренът беше много тежък. Имаше няколко ситуации, в които при по-добър терен можехме да измъкнем повече. Еднакво затруднени. На Платини му беше най-трудно, защото досега не е играл на такъв терен. Не, ние искахме да играем този мач, това ни е работата. Всички момчета имахме желание да излезем и да вземем точките."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай