Още един стадион грейна в Града на липите

Още един стадион грейна в Града на липите | StandartNews.com

Стара Загора. Още един стадион в Града на липите – Трейс Арена" на втородивизионния футболен клуб „Верея" в кв. „Кольо Ганчев", грейна с модерно осветление.

Професионалното осветление е по всички евростандарти, като на стадиона на шампиона „Лудогорец" и включва 32 прожектора с обща инсталирана мощност над 62 kW, похвалиха се домакините. Модернизацията на спортния комплекс беше реализирана чрез финансовия инструмент JESSICA, който се финансира от Европейския фонд за регионално развитие. Общата стойност на проекта е близо 250 хил. лв, които ФК „Верея" е получил като нисколихвен кредит и трябва да възстанови през следващите 6 години.

Старозагорският градоначалник Живко Тодоров увери, че общината ще подкрепи и реализацията на новия проект на Трейс-арена за изграждане на нова трибуна за 3 500 места, с козирка и официална ложа за 50 места. Социалният блок пък ще включва модерни съблекални, фитнес и спа-център, заседателни зали, кафе и др. Футболният клуб смятал отново да се възползва от възможностите на програмата Jessica. „Тя приключва до 6 месеца, но още има свободни средства", обяви Мартин Заимов, изпълнителен директор на Сосиете женерал Ексрпресбанк и шеф на Регионалния фонд за градско развитие, който финанасира програмата. С 4 реализирани проекта по Jessica, Стара Загора била отличник сред 6-те гоолеми града у нас, които имат право да се възползват от този фонд. Спортният комплекс на Трейс-арена трябва да бъде готов до май идната година., обяви президентът на ФК "Верея" Галин Михайлов.

Новото осветление бе открито с демонстративен мач между сборен отбор на община Стара Загора и ветераните на ФК „Верея", който завършихо миролюбиво 1:1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай