Орязана заплата взриви "Ботев"

Орязана заплата взриви "Ботев" | StandartNews.com

Тервел Златев се маха от "Ботев" заради гавра, научи "Стандарт". Изпълнителният директор ще обяви решението си официално днес. Бившият шеф в БФС се е почувствал обиден на предложение да поднови договора си с пловдивчани, но с орязана заплата.

Първоначално Златев прибираше по 10 000 лева, после сам реши да падне до 8 бона. Сега обаче силният човек в Коматево Иван Джиджев му е предложил нов договор с 4000 лева месечно възнаграждение. Сумата се е сторила нищожна на Златев и това е предопределило решението му да си събере багажа. Любопитно е, че доскоро той се кълнеше пред "бултрасите", че не парите са най-важното за него.

"Ще остана в "Ботев" докрая, дори да фалираме. Последен ще заключа базата, ако това стане", биел се в гърдите Златев. В крайна сметка обаче финансовата криза в Коматево е дошла в повече на Златев. Шефът е преценил, че няма как да гледа семейство с малко дете и да поддържа страстта си да кара мощни мотори само с 4 бона месечно.

"Стандарт" разбра още, че на негово място в клуба се завръща Иван Йотков. Финансистът е обяснил пред босовете на "жълто-черните", че не му пука колко пари ще взима. "Искам да помагам на любимия ми "Ботев". Не се сърдя, че ме изритахте преди време", категоричен бил Йотков. Рокадата на върха ще зарадва и някои от опитните играчи на "Ботев", които бяха в обтегнати отношения с Тервел Златев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай