Официално: "Литекс" аут от "А" група

Официално: "Литекс" аут от "А" група  | StandartNews.com

Изпълкомът на БФС окончателно остави "Литекс" извън "А" група. Това стана ясно след проведеното заседание днес. "Оранжевите" през следващия сезон ще стартират в "Б" група. Тимът от Ловеч в същото време има право да продължи участието си в турнира за Купата на България, където се класира за полуфиналите.

До края на настоящия сезон пък "Литекс" Б ще продължи да играе във втория ешалон, като може да ползва футболистите от "Литекс" А.

"Изпълкомът с най-добри чувства се опитахме да направим всичко. Ние нямаме право да преразглеждаме решение на Апелативната комисия. От следващото първенство ще играят в по-долна група. "Литекс" 2 ще може да играе в "Б" група. Не е говорено за класиране и т.н.", заяви след заседанието шефът на БФС Борислав Михайлов.

"Имаме Изпълком в Нион, а след това Конгрес, който не е изборен. Преди да приключат всички дела на г-н Платини не се знае дали ще има изборен Конгресен или г-н Платини ще остане президент. Нищо не ме притеснява. Аз имам много често разговори с министър Кралев. Тези проблеми не са възникнали от страна на федерацията. Спокойно ще ви поканим за кръгла маса. Журналистите може да присъствате с представители, които да дадат идеи", каза още Михайлов.

Какво каза Наско Сираков - ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай