ОБЗОР: Последен шанс за Стойчо в дербито

ОБЗОР: Последен шанс за Стойчо в дербито | StandartNews.com

Тартори от агитката озверяха след фиаското

Срамното отпадане от "Зимбру" дойде в повече и на най-отявлените защитници на Стойчо Младенов. Молдовците изхвърлиха ЦСКА от Лига Европа след 0:0 в Кишинев. Първият мач на "Армията" преди седмица завърши 1:1. Под ръководството на Младенов ЦСКА отпада безславно от Европа за пети път. В общо 10 мача срещу "Блекбърн", "Торпедо" (М), "Тулуза", "Мура" и "Зимбру" - "червените" не успяват да запишат дори 1 победа. При провал и в дербито срещу "Левски" феновете открито ще поискат оставката на треньора, научи "Стандарт". Тартори от по-старите поколения, но с огромно влияние в агитката, са гледали заедно мача в ресторанта на стадиона. След краха на ЦСКА те буквално са озверели срещу треньорските прийоми на Екзекутора. Както и срещу ръководството, което чинно изпълнява прищевките на Младенов и заробва клуба с тлъсти заплати на жалки ритнитопковци. Не по малко е било напрежението и в Молдова. Там 200 души са били бесни от играта на любимия си тим. Голяма част от хората са се отправили към летището, за да се срещнат със спортно-техническия щаб и играчите. Вместо това обаче са попаднали на засада от фенове на "Зимбру". Ултраси на "бизоните" са нападнали българите с бухалки и камъни. Един фен на ЦСКА е с пукната глава. Полицията все пак е предотвратила по-тежки последици.

Без оправдания, ядоса се Томов

Ударът, който получи ЦСКА от "Зимбру" изнерви и главния акционер на тима Сашо Томов. Босът издърпа ушите на Стойчо Младенов и играчите в нарочна декларация. "Отпадането от турнира на УЕФА е болезнено и в разрез с цялостното възходящо развитие на клуба. Всякакви оправдания за двата равни мача са излишни и имат по-скоро обратен ефект. Единственото, което трябва да направят треньорите и футболистите, е да се концентрират и да дадат максималното от себе си в предстоящото вечно дерби, и в другите важни срещи", пише в комюникето. Томов даде съвет и за тактиката: "Всички фенове и ръководството на ЦСКА очакват атакуващ футбол. Подкрепата на агитката по време на мачовете с грубияните от "Зимбру" задължава много по-висока отдаденост".

Бала оплю съдията, не дал още 1 дузпа

"Литекс" надделя с 2:1 в гостуването си на "Дьошгьор", но бе изхвърлен от Лига Европа с общ резултат 2:3. Головете на "оранжевите" забиха Асприля и Джордан. Срещата в Унгария се превърна в екшън в последните минути. Тогава съдията дори изгони треньора на ловчанлии Краси Балъков. "Свалям шапка на играчите. 90 минути диктувахме играта и ги смазахме. Не мога да бъда недоволен. За мен съдията изпусна мача. Трябваше да даде още една дузпа за нас - имаше две ситуации за това. Нито съм го обидил, нито съм го наругал, когато ме изгони в края. Влязох да подамтопката. Може би се е уплашил, че искам да играя", изригна Бала.

Вили с ултиматум към чужденците

"Ботев" загуби с 0:2 от "Санкт Пьолтен" в Австрия и се сбогува с Лига Европа. Наставникът на "канарите" Вили Вуцов пое вината, но и скръцна със зъби: "Отборът играе бавно и на чужд терен има уплах. няколко играчи не знаят къде се намират. В понеделник ще привикам чужденците, за да се изясним окончателно дали остават и ще се раздават или се махат". След поражението Вуцов над час прави разбор на грешките на футболистите. "Ботев" остана да нощува в Австрия след мача. Даже днешната тренировка бе в алпийската страна.

Няма как да вземем Купата на УЕФА

с отбор, който сме събрали преди 15 дни, с тези думи пробва да замаже положението треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов. "Не сме подготвени за този тип мачове, времето не ни достига. Орисията ми е да правя отбори за 15-20 дни и с равни мачове да отпадам от тези турнири. Ще има промени, ще има по-свежи хора в следващия мач. Забравяме мача със "Зимбру" и се концентрираме върху двубоя с "Левски", каза още Екзекуторът.

Много боли като отпадаш така

изплака главният мениджър на "Литекс" Стойчо Стоилов след срещата в Унгария. "И в двата мача доминирахме, но двубоя, който загубихме, беше в Ловеч - там се предреши всичко. Мисля, че времето, което имахме за подготовка, беше изключително малко и това ни изигра лоша шега. Комплексни са причините за отпадането ни. И двата гола, които получихме в Ловеч, бяха наивни и леки. Но същото се отнася и за пропуските, които направихме", добави още Стоилов.

"Бултрасите" разплакаха играчите

на "Ботев" след срещата със "Санкт Пьолтен". 250 фена от Пловдив подкрепиха своите любимци и им вдъхнаха кураж. Хубавите думи накараха младите футболисти на "жълто-черните" да се разплачат. Днес "бултрасите" дори пуснаха декларация, в която обещават по-мощна подкрепа към отбора, откогато и да било.

Страхотна гавра с "канарчетата"

си направи наставникът на "Санкт Пьолтен" Херберт Гагер. "Можехме спокойно да бием "Ботев" с 6:0. Те пък нямаха и едно положение за гол. Разбихме ги и затова съм адски щастлив", заяви със самочувствие специалистът, чиито втородивизионен тим в следващия кръг ще срещне ПСВ.

"Лудогорец" крои нова защита

за гостуването на "Черно море". След Барт и Моци пропуска мача в морската столица. Трайно контузен е и друг защитник - Георги Терзиев. Треньорът Стойчо Стоев обяви, че ще има и други промени в титулярния състав.

Евреи поискаха халф

на "Марек". "Ирони" (Таверния) си заплюха Златко Бонев след контролата между двата тима, завършила без победител - 0:0. Новаците в "А" група обаче не искат де се разделят с Бонев поне до зимата.

Дядо слага ръка

на италианската футболна федерация. 71-годишният Карло Тавекио обяви, че ще кандидатира за неин президент. "Какво да правя, че съм на такива години? Да се самоубия ли! Бил съм банков мениджър, кмет. Не искам да бъда най-богатият в гробищата, а да ме помнят като крал Тавекио. Футболът ни е заспал, има нужда от събуждане", обяви чешитът. "Нямаме треньор? Да. Затова в контролата с Холандия ще пратя Джани Ривера", допълни той.

Корина продава самолета

на Шуми. Съпругата на легендата на Ф1 се пуснала за продажба фалкона му. Цената е 20 млн. евро, но според запознати тя ще клекне и на 10. Немската преса не обяви причините, които са накарали Корина да се раздели с летящата машина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай