Нова Броудкастинг Груп взе правата за "Б" групата

Нова Броудкастинг Груп взе правата за "Б" групата | StandartNews.com

Нова Броудкастинг Груп е придобила правата за телевизионно и онлайн излъчване на мачовете и от „Б" професионална футболна група, съобщиха от медията.

Медийната група вече втори сезон е лидер в отразяването и на елита – „А" група. Каналите от пакета Diema Extra ще покажат в преки предавания по един мач във всеки от последните пет кръга от надпреварата в българския втори ешелон през настоящия сезон.

„Б" група е второто ниво в професионалната футболна йерархия на България. Дивизията се състои от 16 отбора, между които личат имената на някогашни колоритни членове на елита като Нефтохимик, Дунав, Локомотив (Горна Оряховица), Добруджа, Спартак (Плевен). От миналия сезон младежките отбори на някои от елитните клубове, като Литекс и Лудогорец, също участват в „Б" група, но без право на промоция.

Шампионът в дивизията получава автоматично право да се състезава в „А" група през следващия сезон, а вторият участва в плейоф срещу предпоследния от „А" група и също има осезателен шанс за промоция.

Стартът ще бъде даден още този четвъртък (28 април), когато HD камерите на Diema Sport ще се фокусират върху случващото се на градския стадион в Русе, където лидерът "Дунав" ще иска да направи поредна сериозна стъпка към титлата и автоматичната промоция при най-добрите. Съперник обаче ще е възраждащият се "Добруджа", който се бори за оцеляване и всяка точка може да се окаже безценна в края на кампанията.

Дори и "Дунав" да стане предсрочно шампион, в „Б" група остава сериозна интрига за второто място, което дава право на участие в решителния плейоф срещу деветия от „А" група след края на редовния сезон. В тази битка най-силно са замесени отборите на "Поморие" и "Локомотив" (Горна Оряховица). До края на надпреварата Diema Sport ще отрази и двубои с тяхно участие, като ще обърне внимание и на битката за оцеляване.

С придобиването на медийните права за „Б" група Нова Броудкастинг Груп разширява още повече „телевизионната география" на българския футбол, предоставяйки допълнителни възможности на хиляди футболни фенове да проследят изявите на любимите си отбори по телевизията. Срокът на договора включва и следващия сезон и е още един израз на плодотворното партньорство между Нова Броудкастинг Груп и Българския футболен съюз.

Ето и първоначалния списък с избраните мачове от „Б" група за този сезон, срещите ще се излъчват в Gong Play.

26-и кръг: четвъртък, 28 април 2016 г.
"Дунав 2010" – "Добруджа" 1919 - 17:00 ч. (Diema Sport HD)
27-и кръг: неделя, 8 май 2016 г.
"Поморие" - "Созопол" 20:30 ч. (Diema Sport HD)
28-и кръг: петък, 13 май 2016 г.
"Нефтохимик 1962" – "Локомотив" (ГО) - 20:15 ч. (Diema Sport HD)
29-и кръг: събота, 21 май 2016 г.
"Дунав 2010" – "Верея" - 18:00 ч (Diema Sport HD)
30-и кръг: петък, 27 май 2016 г.
"Поморие" – "Локомотив" (ГО) - 20:15 ч. (Diema Sport HD)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай