Намалиха наказанието на Молдованов от Локо (Пд)

Намалиха наказанието на Молдованов от Локо (Пд) | StandartNews.com

София. Комисията към Българския футболен съюз (БФС) уважи жалбата на "Локомотив" (Пловдив) и намали от десет на шест мача наказанието на защитника Диян Молдованов. Освен това глобата на играча беше съкратена от 8000 на 4000 лева.

До тук се стигна след като в началото на декември след мач с "Черно море" (1:1) дисциплинарната комисия взе спорно решение да го накаже два пъти за едно провинение. След края на двубоя бранителят нахлу на терена с обидни думи и искане на обяснение от реферите.

Според доклада той е опитал да удари главния съдия. Затова осем от срещите наказание бяха заради "опит за удар към длъжностно лице" в двубоя с "Черно море" (1:1), а два заради червения картон, който получи за действията си.

Вече Молдованов изтърпя три мача от наказанието и ще пропусне първите три мача на "железничарите" през 2015 г. "Локомотив" играе с "Локомотив" (София) за Купата на България на 21/22 февруари и 4 март, както и с "Берое" на 28 февруари в А група.

Защитникът ще може да се завърне в игра за предпоследния кръг от редовния сезон в първенството, който ще предложи пловдивското дерби с "Ботев" на 7 март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай