Наказаха "Левски" с два мача без публика

Наказаха "Левски" с два мача без публика   | StandartNews.com

София. "Левски бе наказан с два мача лишаване от домакинство, заменено с мачове без публика, от Дисциплинарната комисия за инцидентите в мача с Литекс в Ловеч, информират от пресслужбата на БФС.

„Сините" вече изтърпяха същата санкция при домакинството си срещу Ботев Пд.

Сега те ще приемат без публика и отборите на Черно море и Славия.

Ето решението:

ПО ДОКЛАД

За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А – предложение 2- ДК наказва ПФК"Левски" с имуществена санкция в размер на 2000лева.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва ПФК"Левски"с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За нанесен удар на служебно лице, на основание чл.37, ал.1, т.7, буква б/ и във връзка с чл. 16, ал. 2, ДК налага наказание на ПФК "Левски" София - лишаване от домакинство за 2 срещи и имуществена санкция в размер на 5000 лева. За нанесени сериозни щети на градски стадион Ловеч на основание чл.37, ал.1, т.21 наказанието „лишаване от домакинство" се заменя със забрана за игра пред публика.

ДК задължава ПФК „Левски" да възстанови щетите нанесени от феновете им на стадион „Градски" гр. Ловеч съобразно чл. 38 от ДП.

Шоко от Лудогорец и Страхил Попов от Литекс са наказани за по един мач.

За нанасяне на обида на длъжностно лице, на основание чл.34, ал.1, т.2 и във връзка с чл. 34, ал. 2 - ДК наказва Николай Нейков администратор на ПФК „Верея" СЗ. с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 2 срещи и глоба в размер на 125 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай