Момченце и и 3 момичета в болница заради "Левски" - "ЦСКА-София" (ОБНОВЕНА)

Момченце и и 3 момичета в болница заради "Левски" - "ЦСКА-София" (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Дете на 9 години е било прието в болница преди срещата между "Левски" и "ЦСКА-Соэия". Той се натровило от дим от факли. Баща му го придружил до болницата, обяви bTV. Пострадало е и момиче.


39 човека са били арестувани преди срещата, а полицията определи събитието като "сравнително спокойно". Органите на реда се амесили при сбиване на фенове около Южния парк в столицата преди мача. Един от участниците е закаран за преглед в болница, а травмите му не са сериозни. Задържани няма, а феновете са избягали.

Ст. комисар Антон Златанов заяви, че част от агитките са опитали да внесат забранена пиротехника и наркотични вещества на стадиона, но при проверките на входовете са били задържани. И двете шествия не са били разрешени от Столична община, а нито един от полицаите не пострадал.

"За нас е по-добре на стадиона да има повече хора, защото започват да преобладават фенове, които се наслаждават на футбола", каза Златанов.

По време на самата среща се изсипаха куп бомби, главно от сектор "Г". Там се наложи и намесата на пожарната, след като феновете подпалиха хореографията си.

На два пъти фенове бяха изкарвани и с линейки. Оказа се, че това също са били момичета, които вдишали отровен дим.

Крайната сметка на задържаните е 42 души. Трима от тях са били с  наркотични вещества, четирима с маски, един със спрей и 34 с пиротехнически изделия. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай