Млади футболни надежди от Балканите мерят сили в Благоевград

Млади футболни надежди от Балканите мерят сили в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Млади таланти на водещи европейски отбори ще вземат участие в тазгодишното издание на международния футболен турнир за „Купите на община Благоевград". Надпреварата е под патронажа на кмета Атанас Камбитов и ще се проведе на стадион „Христо Ботев".

Във футболния празник ще играят детските гарнитури на бившия европейски шампион „Цървена Звезда" (Белград), „Войводина" (Нови Сад), на „Арис" (Солун), "Левски" (София), „Славия" (София), „Пирин" (Благоевград), "Вардар" (Скопие), „Пирин-2001" (Благоевград) и Ботев (Пловдив).

За пръв път отборите на „Цървена звезда", „Войводина", „Арис" и „Вардар" участват на официален турнир в България.

Началото на едно от най-значимите спортни събития в Югозапада, което се организира от община Благоевград със съдействието на Български футболен съюз, ще бъде дадено днес. И тази година по традиция проявата е посветена на легендарния страж на „Пирин" Христо Христов-Бараката. Турнирът е за деца, родени през 2003 и 2004 година, и е част от кандидатурата на община Благоевград за Европейска столица на културата, съвместно със София и Югозападен регион. Целта му е да насърчи спортсменството и феърплея сред младите играчи, както и да представи Благоевград като модерна дестинация за спорт и културен туризъм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай