Министър Кралев: Училищата вадят футбола от кризата

Министър Кралев: Училищата вадят футбола от кризата | StandartNews.com

Футболът ще има различен облик, ако влезе като задължителен предмет в училищата, категоричен е министър Красен Кралев по повод събитията около националния отбор.

"Който и да дойде, резултатите няма да бъдат по-различни. Качеството на играчите е изключително ниско. Нещата вървят зле от година на година. Поколението от 1994 г. бе плод на друга система. Затова докато не се извършат необходимите неща, спортът ни ще бъде трагедия. Не може да очакваме да имаме елитни спортисти, след като няма кой да работи с децата", продължи Кралев пред журналисти в Брюксел.

"Организацията на българският спорт е тотално сбъркана през последните 25 години. Има много пропуски. Приоритет трябва да бъдат децата и юношите. Законът трябва да уреди правата и задълженията на всички, които участват в процеса. Основна роля трябва да играят общините в развитието на масовия спорт. Спортните клубове трябва да се фокусират върху работата с младите, а федерациите върху елитните състезатели. Идеите ни съвпадат с изискванията на ЕС. Имахме срещи с представители на БФС, федерацията по Художествена гимнастика, които да осигуряват треньори в училищата. Но нещата не могат да станат без Министерството на образованието", каза още Кралев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай