Мъри Стоилов клати лиценза на "Левски"

Изумен съм от постъпката му, обяви Спас Русев

Мъри Стоилов клати лиценза на "Левски" | StandartNews.com

Бившият треньор на "Левски" Станимир Стоилов подаде официална жалба до Лицензионната комисия към Българския футболен съюз, в която апелира да не бъде издаден лиценз на ПФК "Левски" АД за сезон 2017/18. Специалистът, който преди време обяви, че все още не получил изплащане на трудовите си възнаграждения от „синия клуб", след прекратяване на трудовото му правоотношение на 15.05.2008 година, изпълни заканата си да се обърне към компетентните органи.

Стоилов настоява, "Левски" да не получи право да се състезава в новата кампания, ако не погаси задълженията си към него. Той се обосновава, че тимът от "Герена" нарушава член 50 от Наредбата за Национално клубно лицензиране на Българския футболен съюз. Той твърди, че ако "Левски" не плати, издаването на лиценз би било в разрез с установените правила.

Същевременно, треньорът, който сега води казахстанския "Астана", прилага към жалбата си, споразумението, което е подписал с ПФК "Левски" АД на 26.05.2016 за разсрочване на плащанията. От него става ясно, че ПФК "Левски" АД дължи сума в размер на 70 000 лева на Станимир Стоилов.

Собственикът на "Левски" Спас Русев беше потресен от постъпката на Стоилов.

"Изумен съм! Най-малко съм очаквал от Станимир Стоилов подобно поведение. Действията му са странни, като се има предвид, че всички сме запознати с финансовото състояние на "Левски" и правим и невъзможното клубът да се стабилизира", бе първата реакция на Спас Русев пред БЛИЦ.

На въпрос как си обяснява средролюбивата постъпка на Мъри, Русев бе категоричен: "По-голямата част от кариерата на Станимир Стоилов е преминала в "Левски". Очаквах от него да прояви разбиране в този тежък за клуба момент. Разочарован съм от постъпката му".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай