Мъри с 1 милион долара заплата и 35 млн. бюджет

Мъри с 1 милион долара заплата и 35 млн. бюджет | StandartNews.com

Един милион долара на година прибира в "Астана" треньорът Станимир Стоилов. Българинът влезе и в историята на Казахстан като първият, класирал местен тим в Шампионската лига. Председателят на Настоятелството на "Астана" Дархан Калетаев разкри пред руските медии и други финансови параметри около клуба. Максималната заплата на футболист е също 1 милион долара. Бюджетът бил 30 милиона, но след успеха го вдигнали на 35 милиона в американската валута.
Част от парите ще отидат за премии за влизането в групите.

"Задачата ни бе да направим клуб на европейско ниво и първо мислехме да вземем някои европейски суперзвезди. Но след анализ на международния опит и консултация с побратимите от "Галатасарай", решихме, че това няма да е ефективно. Затова направихме правилния избор, като взехме бившия селекционер на България Станимир Стоилов. С него първата година заехме второ място в шампионата и преминахме през три етапа в Лига Европа. През втория спечелихме титлата и ще играем в групите на Шампионска лига. Успяхме да направим отбор", коментира Калетаев пред "Спорт Експрес".

Запитан дали са назначили Стоилов заради пробива му в групите на Шампионска лига с "Левски" през 2007 година, шефът в клуба заяви: "Да, това бе една от основните причини. Забелязахме Стоилов, след като в квалификациите за Лига Европа преди две години с "Ботев" ни победи с 4:1. Бяхме впечатлени от играта на противника и започнахме да правим запитвания за треньора. Така подписахме". Калетаев разкри, че българският треньор комуникира с играчите на руски език и "много добре чувства отбора"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай