Манджуков: Спасихме лиценза на ЦСКА, не и фалита

Манджуков: Спасихме лиценза на ЦСКА, не и фалита | StandartNews.com

Добра и лоша новина пристигна в ЦСКА чрез бизнесмена Петър Манджуков. Той гарантира, че няма да има проблеми с лиценза, след като той и Юлиян Инджов днес са платили 800 000 лева за погасяване на дълговете на "червените". Но! Може да се окаже, че вариантът с фалит през лятото ще е по-удачен.

"С Юлиян Инджов платихме 800 000 лева, които се изискваха. До края на шампионата ще осигурим издръжката на тима. След мача с "Локомотив" (София) ще се срещнем с отбора, за да обясним на футболистите как стоят нещата в клуба. Ще им платим заплатите, може да бъдат спокойни", каза бизнесменът пред медиите на стадион „Българска армия".

"В ЦСКА са се извършвали сериозни престъпления. Не ми е ясно как може да се води толкова лошо счетоводство. Много трудно може да дойде някой сериозен инвеститор като се има предвид какво е състоянието на клуба. Ще се опитам да помогна, но това е почти невъзможно. Ако не се намери такъв човек, по-добре това предприятие да фалира, за да може да започне на чисто", добави още Манджуков.

Той каза, че във вторник ще бъдат разкрити всички детайли около финансовото положение на ЦСКА и всички виновници, които са докарали клуба до това положение.
Петър Манжуков засегна и темата Стойчо Младенов, който според него е вземал прекалено голяма заплата от ЦСКА, с която затруднява финансовото положение на "армейците".

"Платили сме на Стойчо Младенов 220 хиляди лева. Нека Александър Тодоров да потвърди. Знаете ли колко служители на клуба останаха без заплати заради треньора? Разногласията ни с Младенов бяха именно поради тази причина. Вижте какво представлява ЦСКА в настоящия момент в спортно-технически аспект. Никога не съм си позволявал да го критикувам, но ние не сме ги довели тези играчи. Стойчо Младенов ги е довел. Големият треньор", завърши Манджуков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай