„Малки страсти” спечели Фен купата в София

„Малки страсти” спечели Фен купата в София | StandartNews.com

Софийският регионален полуфинал на Фен Купа 2016 откри своя нов шампион в лицето на „Малки страсти". Тимът е създаден преди точно 6 години от група добри приятели, които участват в турнира всеки сезон, но досега не са печелили титла. Бившата звезда на „Левски" Христо Йовов „Бижутера" дойде на терен, за да изгледа финалния мач и лично им връчи купата на регионален шампион. Трофеят е техният билет за националните финали на Фен Купа, който ги доближава с още една крачка до уникалния шанс да придружат Христо Стоичков зад кулисите на Барса.

Финалният мач от битката за София изправи шампионите срещу отбора на „Унекс". Кулминационното дерби беше изключително равностойно, а атмосферата беше нажежена почти колкото слънцето, греещо ярко над комплекс „Спортна София".

Единственият гол падна през второто полувреме и беше дело на острието на „Малки страсти" Владимир Магерски „Брадвата".

Всички отборни и индивидуални призове бяха раздадени на специална церемония. Подгласниците „Унекс", наред с всички останали награди, получиха и специална грамота за „Най-резултатен отбор". Те отбелязаха общо 27 гола в седемте си мача и с това дадоха най-голям принос към благотворителната кауза на Фен Купа „Дари гол". В рамките на инициативата всеки гол, отбелязан в мачовете от турнира, бива отчетен като дарение от 1 лев. Събраните средства ежегодно се инвестират в подобряване на футболната инфраструктура в града на националните шампиони. До момента в сметката на „Дари гол" има точно 6124 лева. Към тях остава да се добавят попаденията от още 7 квалификационни кръга, 4 регионални полуфинала и националните финали.

Трети в София останаха момчета от „Тяло пречиш ми", които надвиха след изпълнение на дузпи четвъртите в класирането „Пицария Джовани". Тимът на „Академиците" получи приз за „Най-спортсменски отбор", след като регистрира най-малко нарушения по време на мачовете си. Котешките рефлекси на Иван Андонов от „Малки страсти" му донесоха титлата „Най-добър вратар", а нападателят на „Тяло пречиш ми" Радослав Филипов беше обявен за „Най-атрактивен състезател".

Следващия уикенд (2 и 3 юли) на стадион „Огоста" (изк. терен) в Монтана ще се проведе деветият регионален полуфинал на Фен Купа 2016. В него ще участват най-добрите 32 отбора от Видин, Враца и Монтана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай