Малки футболисти с обучение по съвременна методика

Малки футболисти с обучение по съвременна методика | StandartNews.com

Млади футболни таланти на ОФК „Пирин" – Благоевград получиха сертификати след обучение по методиката на „Кървър". Курсът се осъществи за първи път в България. Той се проведе и организира от общината по инициатива на кмета Атанас Камбитов. Обучението завършиха 60 деца от четири възрастови групи. Младите футболисти са родени през 2002, 2003, 2004 и 2005 г. Методът, основан от холандския треньор Вил Кървър, предизвика огромен интерес и положителен отзвук в редица родни футболни школи. Методиката е световноизвестна и освен подготовката и развитие на качествата на футболистите, тя осъществява обучение и на треньори, и на родители.

Малките футболисти, треньори, лектори и родители са изключително доволни от проведения осеммесечен курс. Сръбските партньори, които се включиха в обучението, изказаха своята благодарност за доброто сътрудничество с благоевградския клуб и ръководството на общината. Тази програма доказва приоритетите на Благоевград за развитието и създаването на отлични условия за спорт, както към подрастващите, така и към вече утвърдени състезатели и специалисти.

„Уважаеми треньори, уважаеми футболисти, родители, Скъпи участници в първото обучение по методиката „Кървър", сърдечно Ви поздравявам по повод успешното завършване на школата, което е първото по рода си издание за България", пише в част от обръщението на Камбитов към участниците в школата. На младите футболисти кметът пожела успех и борбеност, да прилагат и развиват наученото от тази забележителна методика, дала на световния футбол наложени и доказани състезатели и треньори. „Въпреки стремежа към победа никога не забравяйте, че е изключително важно уважението към тези, с които се състезавате. Важно е отношението към съотборниците, към хората, които срещате по време на състезания, важно е да бъдете спортсмени", пише още в поздравителния адрес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай