Македонката с прашки в жълто и черно

Македонката с прашки в жълто и черно | StandartNews.com

Шефове от "Локо" щели да уволнят Весна

"Ботев" (Пд) кара сезон, в който феновете имат поводи и за радости и за негодувания. Дотук нищо необичайно - "бултрасите" са свикнали да търпят превратностите на съдбата. В сряда на "жълто-черните" предстои най-важният мач за годината. Първи полуфинал за Купата на България срещу "Локо" (Сф) в Коматево. Двубой, в който убедителна победа праща "Ботев" на 99 процента в евротурнирите. Срещата е важна за всички, които обичат "канарчетата". Тя обаче е по-специална и за една...македонка. Весна Данова живее от няколко години под тепетата. Голямата и страст е именно "Ботев" (Пд), по който се запалва именно в мач срещу "Локо" (Сф). Оттогава Весна следва "канарчетата" навсякъде. Беше неотлъчно до любимците си в Бургас по време на трите домакинства в Лига Европа. Пътува до Босна и Херцеговина за първия мач с "Жрински". Не пропуска мач на "Ботев" из България и в Пловдив. Купила си е членска карта. Вече всички в сектор "А"(а и не само) я познават. Тя е тази, която вика най-силно. Тя е тази, която е готова да защитава "жълто-черната" идея с цената на всичко.

26-годишното момиче от Неготино разказа за страстта си пред "Стандарт". "Дойдох в България преди 9 години. Първоначално се устроих във Велико Търново, защото там учих английска филология. В Пловдив пристигнах през 2011-а. И благодаря на Бога затова. Освен че градът е страхотен - оказа се, че тук открих голямата си любов - "Ботев". За мен това бе напълно ново и положително усещане. В Македония никога не се бях интересувала от футбол. Сега обаче не си представям живота без него. И най-вече без "Ботев", разкрива Весна. Тя не симпатизира на отбор от родината си Македония. Близките й също не са запалени по играта, въпреки че понякога сядат пред телевизора. "Почнах да следвам "Ботев" навсякъде покрай мои приятели, които не са от твърдите ядра на агитката, но определено дават мило и драго за тима. В един момент осъзнах, че съм по-зарибена и от тях. Спомням си отлично първия ми досег с "жълто-черната" магия. Бях на смяна в ресторант "Болеро" в "Кършияка". Краката едва ме държаха, защото

от сутринта обслужвах 3 маси с ултраси

на "канарчетата". Повечето ги познавах и са ми приятели. Те се готвеха за път до София за двубой срещу "Локо" (Сф) и подгряваха с алкохол, песни и вицове. Заведоха ме почти насила в столицата. Толкова бях впечатлена от атмосферата в сектора с "бултраси", че съм забравила резултата. По-важното е, че тогава започна всичко. Сега освен че не пропускам да съм на стадиона винаги, имам и богата колекция от всевъзможни атрибути на "Ботев". Притежавам 5 фланелки, 3 шала, запалки, химикалки, бележници, чаши, гривни - даже прашки с емблемата на любимия тим", хвали се македонката. Данова си пада и по "Барселона". "Заради страстта ми към "Ботев" замалко да си изгубя работата. Сервитьорка съм и закъсненията в ресторанта са изключени. Аз обаче няколко пъти сторих и невъзможното, за да си тръгна по-рано заради поредния мач. В един момент на шефовете ми Иван и Петко Цончеви им писна. Викнаха ме на разговор, смъмриха ме и ми казаха, че съм с последно предупреждение. "Жълтият картон" ми се отрази благотворно. Постепенно мои приятели - фенове на "Ботев", почнаха да идват в "Болеро" и да се събират за по-интересните срещи от Англия или ШЛ. Така постепенно заведението се превърна

в сборен пункт на доста "бултраси", дори преди да поемат на поредния тур при гостуване.

Това бе истински шок за шефовете ми, които са привърженици на "Локо" (Пд), макар и не особено запалени. Когато обаче теглиха чертата и се оказа, че оборотът е по-голям отпреди - бързо омекнаха. Даже стартираха игри с каси бира за по-завързаните сблъсъци". Весна се хвали пред "Стандарт", че вече е "покръстила" в "жълто-черната" вяра над 10 свои приятелки. На въпрос - би ли направила татуировка на "Ботев" обаче, чаровницата бие отбой: "Ето това е нещото, което не бих сторила.

Много ме е страх от игли, пък и не си падам по татуси

Знам наизуст всички песни за "Ботев", готова съм на всичко за клуба, но не и това. Въпреки че, ако бием "Локо" (Сф) и спечелим после Купата - ще се замисля". Весна Данова не скрива, че има и моменти, в които е попадала в непривични за едно крехко момиче ситуации заради любимия отбор. "На няколко пъти ми се е изправяла косата. Един такъв случай бе на домакинството срещу "Черно море", в което бихме с 2:0. През втората част някакъв от делегацията на варненци почна да псува по хората в "А" сектор. Не издържах. Даже не си спомням как се озовах няколко реда по нагоре и с всичка сила виках срещу този чичко с шапката. В следващия момент бях обградена и усмирена от поне 5-има полицаи, които останаха до мен до края на мача. Друг инцидент, който веднага изниква в съзнанието ми, е този с Марияна от "Къртицата". Тя си позволи да развее шалче на кръвния враг "Локо" (Пд) насред централния сектор. Буквално обезумях, както и много хора около мен. Държах пакетче семки и за мое учудване

я уцелих с него точно в десетката.

Най-приятният ми спомен пък е от мача "Ботев" - "Астана" в "Лига Европа". 2 часа преди двубоя попаднах на младо семейство - родители и 2 малки дечица. Малчуганите бяха облечени от глава до пети в "жълто-черен" екип. Най-интересното бе, че бяха така подстригани, че на главичките им се четеше "Ботев", разкрива комшийката.
Хобитата на Весна са да чете книги и да майстори вкусни торти. С втората й дарба е свързан и друга прелюбопитна случка. "За последния ми рожден ден приготвих страхотна торта с емблемата на "Ботев". Сама се погрижих за всеки детайл. Явно се е разчуло, защото оттогава често получавам поръчки. Другата ми сила е маникюрът и педикюрът. Решила съм преди всяко дерби срещу "Локо" (Пд) да правя жълто-черен маникюр на себе си и всичките ми приятелки".

След всичко казано дотук за Весна е странно, че тя не се познава лично с бившата звезда на отбора и неин сънародник - македонеца Бобан Грънчаров. Не случайно именно това е голямото и желание - да се срещне с него и да му каже колко много харесва играта му. "Дано се върне в тима", пожелава си Весна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай