Люпко си тръгна, Спас Русев шокиран

Люпко си тръгна, Спас Русев шокиран | StandartNews.com

Люпко Петрович изостави "Левски" във възможно най-неподходящия момент - минути преди началото на домакинския мач с "Берое" и след като "сините" успяха да удържат първото място с равенството с "ЦСКА-София" в предишния кръг.

Официално сърбинът подаде оставка и се мотивира със здравословни проблеми: "Работя под голям стрес и в лоша атмосфера". Но призна, че са му повлияли и нападките от медиите. Той допълни, че преди това на 3 пъти е бил готов да си тръгне, което в известна степен обезсмисля формулировката с влошеното здраве.

Преди раздялата той е бил увещаван за последно да остане от Евгени Русев и Станислав Ангелов, но безуспешно.

Пред "Гонг" треньорът в оставка намекна, че е чул слухове за смяната си още след 3-ия кръг. Вероятно му е повлияла и информацията, че се водят преговори за завръщането на Станимир Стоилов, които самият Мъри по-късно отрече.

Равносметката е, че Люпко изоставя отбора като лидер и без загуба в досегашните 10 мача в Първа лига.

Осведомен за решението, собственикът на клуба Спас Русев беше лаконичен: "Шокиран съм! Нямам никакво обяснение, не може треньор така да си тръгва".

А само няколко часа преди това изпълнителният директор Диана Иванова беше заявила, че "Левски" трябва да е над всяко лично его...

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай