Люпко ще прави „Левски” шампион

Люпко ще прави „Левски” шампион | StandartNews.com

Срещу "Славия" и "Берое" ще тренираме за евротурнирите, обясни новият треньор

Искам да стана шампион, директно заяви Люпко Петрович при представянето си като нов треньор на „Левски".

За сърбина, който през 1991 г. спечели Купата на европейските шампиони, това е третото назначение на „Герена".

„Не съм временен вариант за клуба, но за да остана още една година, както е по договора ми, трябва да постигна успехи", коментира той. - За „Левски" второто място, на което е в момента, не може да бъде успех. Благодаря на клуба, че ми даде още един шанс да се докажа. Благодаря и на Стойчо Стоев, за свършената работа в отбора досега. Предстоящите мачове със „Славия" и „Берое" за мен са подготовка за евротурнирите, тъй като първият мач там е още в края на юни. Не очаквам да имам проблеми с играчите, пък и ние не се венчаваме. Случвало ми се е да напсувам някого, а после да го погаля и да си поговорим."

Люпко допълни, че е готов да работи със сегашния екип и разясни селекцията: „Ще работя със сегашния треньорски екип - Елин Топузаков, Валентин Захариев... Имам им доверие и не искам да правя промени. Говорили сме за 2-3 нови играчи, надявам се някои от тях да са българи."

Спортният директор Георги Иванов обясни накратко целите пред Петрович: „Мисията е да стане шампион, да вземе купата и да се представи добре в евротурнирите." Гонзо не обясни дали сърбинът е лично негов избор, или е бил координиран с УС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай