Люпко Петрович вече не е треньор на "Литекс"

Люпко Петрович вече не е треньор на "Литекс" | StandartNews.com

Люпко Петрович и "Литекс" се разделиха отново след кратък брак. Той не можа да продължи и месец. Лидерът в "А" група обяви, че се разделя с треньора днес. Причините - семейни. Сърбинът имал проблем, който трябва спешно да го върне в Белград и не може да продължи да води "оранжевите". За такъв развой се заговори още в неделя. Тогава бившият играч на тима Лауренциу Регенкампф се появи за пореден път на мач на "Литекс" и стана ясно, че се реди за треньор. Така тимът от Града на люляците ще има трети нов треньор от началото на сезона. Балъков си тръгна след фиаското в Европа с "Йелгава", а Люпко бе привикан да вади спешно кестените от огъня. Европейският шампион за 1991 г. се справи с отличен. "Оранжевите" удариха "Лудогорец", а след точка от "Левски" и победа над "Монтана" се изкачиха на първо място.

"Литекс" трябва да обяви днес назначението на румънеца, който за последно е работил в Саудитска арабия. Явно Лауренциу е решил сигурната работа, а не да гони дивото. Според медиите в северната ни съседка той чакал мача между "Партизан" и "Стяуа", преди да каже "да" на родния тим. Причината за това е, че при провал на сънародниците си, можем отново да се завърне на бял кон на "Генча". Дебютът му ще бъде в събота срещу "Локо" в Пловдив.

Свърших си работата много добре

заяви вече бившият треньор на "Литекс" Люпко Петрович пред "Дарик радио". "Имах договор с Литекс да помогна на отбора да се стабилизира след отпадането си от евротурнирите. Моята работа бе свършена добре и желая на "Литекс" да продължи по същия начин. Имам малки семейни проблеми, а след това ще мисля къде ще продължа кариерата си. Имам предложения от чужбина. Имам повече енергия от много по-млади хора от мен. Футболът за мен е живот. Аз имам една жертва и това е този спорт. Способен съм да работя още повече. В "Литекс" имам приятели, които ще останат такива за цял живот", каза сърбинът. Той направи и кратък разбор на колегите си в другите отбори. "Не познавам Регенкампф, знам само, че е бил треньор на "Стяуа". Красимир Балъков не е лош специалист. Мъри Стоилов е добър в работата си. Честно да си кажа, обичам България", завърши Петрович.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай