Любо Пенев: И сме по-технични, и сме по-изчистени

Ще дадем на датчаните екипите си, да ни научат, кани се Божинов

Любо Пенев: И сме по-технични, и сме по-изчистени | StandartNews.com

София. "И сме по-технични, и сме по-изчистени". Това не е припев на агитка, а бисер, който хвърли Любо Пенев на брифинга преди световната квалификация с Дания в петък. Селекционерът гарантира, че националите нямат никакъв страх и излизат за победа.

"Мислим ексклузивно за датчаните, а след петък ще мислим ексклузивно и за Чехия. Ние не подценяваме никой отбор, дори Малта. Нямам никакви притеснения. Според мен Дания е тимът, който ми харесва най-много, след като гледах европейското", добави Пенев.

Той разкри, че мачът с "червения динамит" със сигурност ще пропуснат контузените Емил Гъргоров, Георги Сърмов и Петър Занев. Няма да играят наказаните Веско Минев и Светослав Дяков. "Дисциплината и колективът са над всичко в този отбор. Трябва да излезем от ролята на аутсайдер, а това ще стане с добри игри и добри резултати, които съм сигурен, че ще постигнем", добави още Пенев

На брифинга присъстваха още Валери Божинов и Илиян Мицански. "Да играя в този отбор е страхотно чувство. Не обръщаме внимание на датчаните, не е важно дали ни познават. Ако след мача се поздравим с победа, ще им дадем екипите си, за да ни видят кои сме", каза Божинов.

Мицански убедено добави, че България ще играе за 6 т. в предстоящите два мача.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай