"Лудогорец" загуби с 1:2 от "Реал" (Мадрид)

"Лудогорец" загуби с 1:2 от "Реал" (Мадрид) | StandartNews.com

София. "Лудогорец" загуби домакинския си мач срещу "Реал" (Мадрид) с 1:2 в срещата от група "В" на Шампионската лига, който се игра на националния стадион "Васил Левски".

Освен със смелата игра на българския шампион, срещата ще бъде запомнена и с множеството грешки на съдията, който отсъди две дузпи срещу "Лудогорец" в първото полувреме.

СНИМКИ - ТУК!

Разградчани не можеха и да мечтаят за по-добро начало на мача, след като бразилецът Марселиньо се измъкна от футболист на гостите и откри с глава след изпълнение на корнер от Фабио Ешпиньо. Много бързо след това, в 9-ата минута, Йордан Минев направи глупав фаул в наказателното си поле и реферът Крейг Томпсън отсъди дузпа. Вратарят Владислав Стоянов обаче спаси удара на Кристиано Роналдо.

Носителят на "Златната топка" за 2013 г. не сбърка при следващата възможност. А тя дойде с помощта на шотландския съдия, който в 24-ата мин. отново даде дузпа за "Реал" след театрално падане на Роналдо.

Цялостното представяне на Томпсън и решенията откровено толерираха испанския отбор и това провокира трибуните на стадион "Васил Левски" неколкократно да скандират "Мафия, мафия".

Въпреки това "Лудогорец" продължи да играе чудесно. Наложи се треньорът на "Реал" Карло Анчелоти да пуска в игра три от звездите, на които бе дал почивка - Тони Кроос, Хамес Родригес и Карим Бензема. Именно последният вкара победното попадение в 77-ата мин.

Най-чистото положение за "Лудогорец" бе 10-ина минути по-рано, когато Марселиньо отправи изненадващ шут, но вратарят на "Реал" Икер Касияс спаси с невероятен рефлекс. Малко след това бразилският халф на раздградския тим напусна контузен. Отлични прояви на вратата на "Лудогорец" имаше и Владислав Стоянов, който спаси няколко опасни удара. Веднъж и Йордан Минев изчисти топката от голлинията.

Следващият мач на "Лудогорец" в Лигата е на 22 октомври, когато в София ще гостува швейцарският "Базел".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай