"Лудогорец" почва "романтично" в ШЛ (ОБЗОР)

"Лудогорец" почва "романтично" в ШЛ (ОБЗОР) | StandartNews.com

Забравихме "Милсами", призна Георги Дерменджиев

"Лудогорец" ще започне поредното си участие в Шампионската лига срещу първенеца на "Черна гора" - "Младост" (Подгорица). "Романтиците", както е прякорът им, се паднаха на "орлите" във втория предварителен кръг на най-комерсиалния клубен турнир. Първият мач между двата тима е в Разград, докато реваншът ще се състои в Черна гора. По програма първата среща трябва да се играе на 12 или 13 юли, а реваншът - на 19 или 20 същия месец. "Младост" е воден от местния спец Никола Ракойевич - Пецо. Най-големият им успех на международното поле е през 2013 година. Тогава "романтиците" стигат до третия предварителен кръг в Лига Европа. Треньорът на "орлите" Георги Дерменджиев днес отведе играчите си на лагер в Австрия още преди жребия. Той заяви на летището, че тимът вече е забравил издънката с "Милсами" миналата година. "Мисля, че футболистите са наясно. Няма да допуснем тази грешка повече при такъв съперник", заяви Дерменджиев. "Винаги съм искал да имаме силни противници, за да видим какво е нашето ниво. Искам в контролите отборът да придобие добра практика и да бъде готов за първия мач", добави още той.

"В "Младост" взимат по 1000 евро заплата, няма как "Лудогорец" да има проблем с тях", заяви пък първият българин ритал в Черна гора - Дилян Колев. "Единствено в гостуването в Черна гора може да е по-трудно на "Лудогорец". Българският шампион обаче е класа над "Младост" и смятам, че ще продължи без особени проблеми. Интересното е, че всяка година почти изцяло подменят състава. Винаги освобождават много хора и привличат нови, има голямо текучество. Аз докато бях в отбора през 2014 година плащаха заплати по 1000 евро, максимум 1500 на някои футболисти", добави Колев пред "Блиц".

Дръпнахме късата клечка

призна треньорът на "Левски" Люпко Петрович след като стана ясно, че "сините" ще играят със словенския "Марибор" във втория квалификационен кръг на Лига Европа. "Изтеглихме отбор, който е с най-големия коефициент, който можехме да срещнем. И ето падна ни се отбор, който през миналата година игра в Шампионска лига. Не, не съм гледал техни мачове. Имам информация само, че Миливое Новакович играе за "Марибор" и е добре познат в България", коментира Петрович пред "Дарик". "Вярвам, че може да дойде още някой футболист и да можем спокойно да очакваме първия мач с "Марбиор". Първият мач е на 14 юли в Словения, а реваншът - седмица по-късно на "Герена".

"Берое" взима опитен самурай

Опитен японски футболист ще помага на "Берое" в Лига Европа и новото първенство в България. Кохей Като ще подпише договор с клуба след като премине медицински изследвания. Като е роден през 1989 година във Вакаяма. Юноша е на "Джеф Юнайтед". През 2012 г. отива в "Сакачипас" (Буенос Айрес). В края на сезона се завръща в Япония, където играе за "Мачида". После става шампион на Черна гора с "Рудар Плевля". За последно японецът е ритал "Подбескидже" в Полша.

Димитров почна работа по "Радник"

Треньорът на "Берое" Александър Димитров заяви, че веднага след жребия тимът е започнал подготовка по отстраняването на босненския носител на купата "Радник" в първия предварителен кръг на Лига Европа. "Гледахме цял мач. С оглед на това, че са спечелили купата на страната, са отбор, който може да участва в турнирни битки. Ако сме отбор, който да е изграден поне от две години, щях да ви кажа, че няма да имаме проблеми с този съперник. Но правим нов отбор. Променяме стратегията на игра в двете фази", коментира Димитров.

"Славия" стресна поляци

"Славия" уплаши поляци след жребия за Лига Европа. "Белите" ще играят за първи път от 20 години в евротурнирите срещу "Заглебие" (Любин). След жребия в социалните мрежи фенове на поляците изразиха опасения от тима. "Най-добрият отбор и всички, които можеха да ни се паднат" и "Имат страхотни технически умения", писаха феновете във Фейсбук. Все пак в "Славия" стоят здраво стъпили на земята. "Мисля, че играхме контрола с този отбор в Турция. Силен тим. Нормално е да има вълнение и леко притеснение в нашите редици. Всичко зависи от това как ще се представим. Ние сме млад отбор. Дай Боже, момчетата да дадат всичко от себе си. Ще видим, нека не слагаме каруцата пред коня", каза Стефанов пред "Спортал". Първият мач е в София на 30 юни, а реваншът - на 7 юли в Полша. При успех път "белите" ще играят срещу сръбския "Партизан".

Съперници

"Младост"
(Черна гора)
тук снимка 32mladost

Основан: 1950 г.
Град: Подгорица
Стадион: "ФК Младост" - 2000 места
Прякори: "романтиците", "червените"
Президент: Момчило Вуйошевич
Треньор: Никола Ракойевич
Успехи - Шампион: 1 път (2016), Купа: 1 път (2015), евротурнири: 2 пъти (2014, 2015)

"Марибор"
(Словения)
тук снимка 32maribor

Основан: 12.12.1960 г
Град: Марибор
Стадион: "Людски" - 12 702 зрители
Прякори: "виолетовите", "гордостта на Щирия"
Президент: Драго Котар
Треньор: Дарко Миланич
Успехи: Шампион: 13 пъти; Купа: 9 пъти; Суперкупа: 4 пъти; Eвротурнири: 2 пъти участник в груповата фаза в Шампионска лига (1999 и 2014), 3 пъти в груповата фаза в Лига Европа (2011, 2012 и 2013), победител в Интертото (2006)

"Заглебие"
(Полша)
тук снимка 32zaglebie

Основан: 10.09.1945
Град: Любин
Стадион: "Заглебия Любин" - 16 100 зрители
Прякори: "ченгетата"
Президент: Томаш Дебицки
Треньор: Пьотър Стоковиец
Успехи: Шампион: 2 пъти (1991, 2007), Купа: 2 пъти финалист (2005, 2006), Суперкупа: 1 път (2007), Шампионска лига, 2 кв. кръг (2007)

"Радник"
(Босна и Херцеговина)
тук снимка 32radnik

Основан: 14.06.1945
Град: Биелина
Стадион: "Градски" - 6000 зрители
Президент: Младен Кръстаич
Треньор: Славко Петрович
Успехи: 1 път: Купа на Босна (2016)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай