"Лудогорец" победи ЦСКА и качи "Левски" на върха

"Лудогорец" победи ЦСКА и качи "Левски" на върха | StandartNews.com

ЦСКА вече не е лидер в Първа лига след като загуби като гост на Лудогорец с 0:1 в дербито на петия кръг на шампионата, съобщава БТА. "Червените" допуснаха първа загуба за сезона и отстъпиха първото място на Левски. Победата пък позволи на разградчани да се приближат на две точки до ЦСКА и на три до Левски.

Попадение на Вандерсон през първото полувреме се оказа единствено в мача и достатъчно за минималния успех на разградчани. Лудогорец доминираше в началните минути и създаде няколко добри възможности за гол. В 12-ата минута Марселиньо получи право да изпълни пряк свободен удар пред наказателното поле, но ударът му бе спасен от Черниаускас. Малко след това Сисиньо стреля мощно, но Мауридес подложи глава и не позволи на топката да стигне до вратата.

Домакините нанесоха своя удар в 21-ата минута след груба грешка в защитата на ЦСКА. Натанаел изведе непокрития Вандерсон сам срещу Черниаускас, но вратарят добре затвори ъгъла и спаси, но след това излезе напред и позволи на Вандерсон да го прехвърли и да прати топката в мрежата. Грешка в тази ситуация допусна и младият Ангел Лясков, който не застана да голлинията до връщането на вратаря и позволи на Вандерсон да намери опразнената мрежа.

След гола ЦСКА погледна по-смело в предни позиции, но рядко стигаше в опасна близост до вратата на домакините. Тиаго отправи удар от границата на наказателното поле, но без проблеми за Хорхе Броун. В края на първата част "червените" имаха претенции за дузпа след съприкосновение между Моци и Мауридес, но реферът Николай Йорданов подмина ситуацията.

ЦСКА започна по-офанзивно втората част, но това отвори пространства в защитата на "червените". Въпреки че привидно владееха инициативата, първата голова ситуация след почивката бе пред Черниаускас. В 51-ата минута Върджил Мисиджан бе изведен на стрелкова позиция, но стреля слабо право в ръцете на вратаря. Пет минути по-късно Вандерсон бе изведен сам срещу вратаря с пета от Сисиньо, но закъсня с удара и бе блокиран от защитниците на ЦСКА.

ЦСКА бе близо до изравнително попадение в 76-ата минута, но след прецизно изпълнение на пряк свободен удар от Тиаго Родригес топката "кацна" на напречната греда. В добавеното време голмайсторът на ЦСКА Мауридес на два пъти можеше да вкара, но най-напред ударът му премина на сантиметри встрани от вратата, а след това шутът му бе париран от играч на Лудогорец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай