"Лудогорец" открива трибуна "Моци" с Цеца

"Лудогорец" открива трибуна "Моци" с Цеца | StandartNews.com

Прерязват лентата на трибуна „Моци" за юбилея на „Лудогорец"

Новата трибуна „Моци" на стадион „Лудогорец Арена" в Разград ще бъде открита на 15 май , петък, съобщават от пресцентъра на клуба шампион.

Модерното спортно съоръжение, с чието изграждане братята Кирил и Георги Домусчиеви започват цялостната реконструкция на стадиона в Разград ще приеме първите си зрители преди мача на зелените с „Локомотив" София. Прерязването на лентата ще отбележи 70 годишния юбилей на разградския клуб, който влезе във футболната история на България през последните години със серията си победи в нашето първенство и успешно представяне в турнирите на Шампионска лига и Купата на Европа.

Мегаозвездата Цеца Величкович и разградският славей Крисия ще пеят на стадиона в деня на тържественото честване. Паметният ден е обявен от клубната управа за „Ден на отворените врати" и всички посетители на стадиона в петък ще могат да разгледат свободно новоизградените части на спортния комплекс в Разград.

Строежът на трибуна „Моци" започна през септември миналата година. Новият сектор разполага с 2308 седящи места със седалки като на „Алианц Арена" в Мюнхен. По-голямата част от тях са покрити с козирка. За комфорта на зрителите е предвидена кетеринг зона, телевизори, луксозни санитарни възли и стая за първа помощ. Достъпът ще става през турникети, които допълнително увеличават сигурността на „Лудогорец Арена". Отборите ще разполагат с модерни съблекални, а тунелът, доставен от Великобритания повтаря модела, по стадионите на английските грандове. За медиите е предвидена съвременен пресцентър и конферентна зала.

Новото съоръжение е част от мащабната инвестиционна програма на ПФК Лудогорец., която предвижда инвестиране на 20 млн.лв. в модернизиране на игрището, което след реконструкцията си ще отговаря на стaндартите на УЕФА за четири звезди. Първите 5 млн.лв. за строителство бяха осигурени от бюджета, а останалите ще бъдат дадени от собствениците на клуба.

Ново изграждащата се трибуна в домакинския сектор на разградския стадион беше кръстена на футболиста Козмин Моци, станал световноизвестен, след като спаси две дузпи срещу „Лудогорец" на плейофа с румънския Стяуа и така осигури първото участие на разградския тим в турнира на Шампионската лига.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай