Лудогорец изпусна ПСЖ, отива в Лига Европа

Лудогорец изпусна ПСЖ, отива в Лига Европа | StandartNews.com

Голяма вечер за българския футбол. Лудогорец завърши наравно 2:2 с шампиона на Франция и един от най-големите европейски грандове ПСЖ. И то насред „Парк де Пренс".

Холандското крило Върджил Мисиджан откри за Лудогорец след 15 минута игра. Тогава той отправи точен удар с глава след прекрасно центриране на Натанаел.

До края на първото полувреме, „орлите" играха много мъдро. И разбира се, имаха и малката доза шанс, която си пожела изпълнителният директор Ангел Петричев преди мача. Най-напрегнато беше при двете греди на Тиаго Силва.

А към 30-ата минута мощно „Българи юнаци" се чу на „Парк де Пренс".

През втората част ПСЖ логично натисна. И стигна до няколко опасности.

Единсон Кавани доказа защо е един от най-добрите нападатели след като в 61-ата минута изравни след задна ножица.

И тук Лудогорец показа, че е голям отбор, че е узрял за такива двубои. Вместо да се притеснят, българите започнаха по-често да владеят топката.

А при една от грешките на ПСЖ в защита в 69-ата минута Кафу напредна и стигна до аутлинията. Звездата на Лудогорец се обърна и подаде точно на Вандерсон. И за ужас на френските фенове, ударът на бразилеца попадна в мрежата за 2:1.

До края топката само летеше бавно към вратата на Лудогорец, но не и опасно. И в добавеното време най-слабия на терена Анхел Ди Мария изравни резултата, доста незаслужено.

Но по-важното – Лудогорец ще играе в Лига Европа напролет. „Орлите" завършват на трето място в група „А" на Шампионската лига с 3 точки.

Не, че се оказа от значение, но Арсенал разби Базел с 4:1 като гост в другия мач и оглави групата с 14 точки. ПСЖ остана втори 12, а швейцарците – с 2.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай