"Локо" (Пд) смълча "Ботев" до есента

"Локо" (Пд) смълча "Ботев" до есента | StandartNews.com

Сърцата излъгаха главите, но успяхме, радва се Илиан Илиев

Хората са доволни и това е най-важното, до следващото дерби ще има с какво да се хвалят, това обяви треньорът на "Локо" Илиан Илиев след победата 2:1 над "Ботев". И така даде най-вярната оценка за дербито. "Канарчетата" поведоха чрез Марин (22), но след почивката настъпи пълен обрат.

"Видях лицата на по-възрастните хора и разбрах, че най-важното в този мач е да спечелиш. Нямаше качество, но важното е, че победихме. Играта е на втори план, ако бяхме паднали нямаше да има значение дали сме били по-добри. Влязохме в ролята на фаворити и това ни повлия. Цяла седмица си говорихме, че трябва да слушаме главите, но сърцата надделяха. Успяхме да променим нещата за 10 минута. Говорихме в съблекалнята на почивката и се получи", продължи Илиев. Той разкри, че Пламен Крумов е с комоцио и затова бе заменен принудително. Преди срещата агитката на "Ботев" украси едно от тепетата с огромен плакат с жълто и черно, но това не помогна. Вратарят и защитата не бяха на ниво.

"Стигна се до обрат, защото ни вкараха два гола. Идеята за този мач бе преса в тяхната половина. Затова играхме и само с трима в защита. Да има повече халфове. Получи се през първото полувреме. Вкарахме гол. Изпуснахме да ги матираме. После станаха много грешките. А и някои не са готови физически за такава преса", оправда се Николай Костов. "Не заслужавахме да паднем. Имаме млад отбор", заяви спортният директор Георги Марков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай