"Литекс" се прибира от Испания с купа

"Литекс" се прибира от Испания с купа | StandartNews.com

"Литекс" официално бе обявен за победител в турнира "COPA X 2016", съобщиха от клуба.

В тазгодишното издание на надпреварата участваха 10 отбора. За да има равнопоставеност сред тях, регламентът зачиташе резултатите в само първите им три срещи. По този начин оранжевите натрупаха 9 точки, спечелени в 3 последователни победи- срещу "Од Гренланд" с 2:0, "Стрьмгодсет" с 1:0 и "Динамо" (Загреб) с 3:1, докато ремито с "Волеренга" не бе включено в статистиката за класиране.

Соченият за един от най-големите фаворити - украинският колос "Шахтьор" (Донецк), също се беше устремил към върха, но направи изненадващо нулево равенство с датския "Рандерс" и остана на 2-ро място със 7 точки, а трети се нареди норвежкия вицешампион "Стрьомгодсет" с 6.

Нападателят на "Литекс" Милчо Ангелов пък оглави голмайсторската листа в турнира. Той отбеляза 3 попадения - две на "Од Гренланд" и едно на хърватския "Динамо".

Организаторите на турнира са се свързали вече с ръководството на "Литекс" за да уточнят начина, по който те ще получат своята купа на победители. Както е известно, след лагера в Ла Манга, ловчанлии акостираха в околностите на Марбея, където ще завършат подготовката си на испанска земя.

В четвъртък им предстои много сериозна проверка срещу руския гранд "Спартак" (Москва).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай