Литекс обърна шампиона

Литекс обърна шампиона | StandartNews.com

"Литекс" постигна зрелищен обрат от 0:2 до 4:2 срещу шампиона "Лудогорец" и продължава борбата за сребърните медали. Ловчанлии продължават да са единственият отбор вкарвал 4 гола на "Лудогорец" в А група, а Бьорн Йонсен стана първият футболист с хеттрик срещу "Лудогорец".

Първото полувреме бе изцяло за Лудогрец, като шампионите пропуснаха да разгромят своя съперник. В 6-тата минута Мисиджан откри резултата, след като преди това Кишадабе уцелил греда. В 21 минута отново Мисиджан направи неверотен пропуск.

И двата отбора бяха принудени да направят смени след като Бумао и Кишада се контузиха. В добавеното време на първото полувреме Марселиньо се възползва от поредната неумела игра на защитата на "Литекс" и удвои резултата.

През второто полувреме обаче всичко се разви е полза на домакините. Още в 49 минута бе отсъдена дузпа за нарушение на Терзиев. Регула реализира наказателния удар и намали резулатата.

В 65-тата минута Бьорн Йонсен изравни с глава, а 4 минути по-късно вкара втория си гол в мача и така поведе "Литекс" към обрата. Отново Йонсен оформи крайното 4:2 в 90-тата минута.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай