Литекс надви Локо София

Литекс надви Локо София | StandartNews.com

Ловеч. Литекс записа победа над Локомотив София. Ловчанлии надвиха съперника си с 4:2 в двубой от 13-ия кръг на "А" група, който се игра на стадион "Градски" в Ловеч.

Точни за Литекс бяха Васил Божиков в 7-ата, Армандо Ваюши от дузпа в 17-ата и Данило Асприля с два гола в 37-ата и 88-ата минута.

Джилио Том се разписа за Локо София в 24-ата, а Преслав Йорданов вкара втория гол в 64-ата минута.

С победата тази вечер Литекс се нарежда на трето място с актив от 22 точки. Локомотив София пък остава на седмо място с 20 точки.

Балъков: Трябва ни още една победа навън

"От много неща съм доволен. Този път от добрата ни игра в средата на терена особено през първото полувреме. Опитахме се да играем със самочувствие без да се притесняваме от факта, че на всяка цена трябва да бием. Когато Локомотив ни отбеляза първия гол, имахме леко психическо напрежение. След втория гол на съперника се получи същото. Трябва ни опит, особено за младите е така. Трябва да се каляват", заяви наставникът на Литекс Красимир Балъков.

"Успехът е изключително важен и за оставането в тази група от отбори, които са в първите пет. С тези три точки оставаме в играта, а и искаме да играем някаква роля в първенството. Разбрах се с момчетата, че ако искаме да играем роля, трябва да го показваме на терена. Имахме и малко късмет, особено в тази ситуация при 3:2, в която нападател на Локомотив излезе сам срещу вратаря ни. Трябва ни още една победа навън, да се надяваме да бъде срещу Берое в следващия кръг", каза още той.

Васев доволен от играта

От играта не съм разочарован, а напротив – доволен съм. Това заяви наставникът на Локомотив (София) Димитър Васев след като отборът му загуби от Литекс.

„Загубихме три точки, допускайки 4 нелепи гола, след два рикошета и една дузпа. Мисля, че водихме играта през второто полувреме и реално бе да изравним, но вместо това получихме четвърто попадение. Като цяло мачът започна нелепо за нас. Рикошет, гол, после дузпа... аз обаче ги поздравявам момчетата, защото се окопитиха", каза той.

„За мен дузпа няма, а именно тя реши мача. Още в 20-ата минута 0:2... лошото е, че в този мач аз смея да твърдя, че съдията оказа влияние. Аз твърдя, че дузпа няма и за някои от картоните му се подсказваше отвътре, а това е картон за футболиста, който го иска. Той обаче дава на нашия играч и това не е нормално. Някои от фауловете бяха обратни, други пресилени. Когато играят два равностойно отбора, не трябва съдията да е водеща фигура, както днес. Ние резултатите ги постигаме, когато ни позволят. Не може случайно да ти вкарат 4 гола, но пак казвам - два рикошета, а дузпата... как да я коментирам. Накрая настъпи умора, на този тежък терен. Похвалното е, че имахме голови положения, но лошото е, че ги изпуснахме. Има какво да се желае", допълни наставникът.

Литекс: 31 Винисиус Баривиейра, 13 Васил Божиков, 6 Джаксън Менди, 4 Пламен Гълъбов, 16 Страхил Попов, 19 Румен Руменов (72-Десподов), 93 Петрос Бумал, 15 Кристиан Малинов, 14 Армандо Ваюши (83-Колев), 70 Данило Асприля, 9 Уилмар Джордан.
ж.к. - Божиков.

Локомотив (Сф): 1 Божидар Митрев, 16 Камен Хаджиев (46-Йорданов), 5 Марко Ранджелович, 6 Александър Бранеков, 69 Елтон Дош Рейш, 47 Антонио Ливраменто, 33 Евертон Джилио-Том, 26 Иво Иванов (84-Димитров), 8 Румен Трифонов, 7 Даниел Генов, 11 Владислав Романов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай