"Левски" затъна до шия в Огоста

"Левски" затъна до шия в Огоста | StandartNews.com

Юношите не стават още, ядосва се Гонзо

"Левски" получи нов звучен шамар три дни след вечното дерби. "Сините" могат да се простят и с надеждата да вдигнат поне Купата на България. Те загубиха безславно с 0:2 от "Монтана" в първия 1/8-финал в турнира за Купата на България. Така лидерът в "Б" група е на път да сътвори втора сензация, след като преди това изрита ЦСКА. Срещата реванш е на 3 декември в София.

"Сините" излязоха само с един от титулярите във вечното дерби. Вместо да се борят да хванат ръка, резервите на столичани се лутаха по терена. Янко Ангелов удари греда още в 15-ата минута. Гостите отвърнаха с пропуск на Мирослав Иванов почти от голлиния. След това нещата станаха зле за тях. В 41-ата минута домакините поискаха дузпа, но такава не бе отсъдена. Секунди след това Сергей Георгиев наказа "Левски". Нещата станаха още по-тежки за столичани в 57-ата минута, когато Иван Минчев от нищожен ъгъл удвои в опита си да центрира топката. Гонзо хвърли в боя Гаджев, Бедоя и Аниете, но и те не помогнаха. В продължението двата тима се хванаха за гушите, като най-дейни бяха юношата на столичани и Асен Георгиев и Пламен Димов.

"Пуснахме хора, които не играят толкова често. Искахме и да адаптираме юношите. За последните се говори много как трябвало да играят повече, но се видя, че още не са готови. Не могат да изнесат мач и срещу отбор от "Б" група. Играхме слабо във всички линии, но най-вече в защита. Не може да искаш да биеш, като правиш такива елементарни грешки. Боби Цонев и останалите губят топки в центъра, така паднаха головете им", коментира Георги Иванов, който цял мач бе тормозен с шестици зад гърба си.

Победителите поискаха купата

Направо да ни дават купата, отсече помощник-треньорът на "Монтана" Михаил Мадански след 2:0 над "Левски". "Да биеш ЦСКА, а след това и "Левски", показва, че заслужаваме трофея. Но да не бързаме, има и реванш", допълни той.

"Разполагаме с прекрасни играчи - като характери и перспектива. Адмирации за момчетата и публиката. До ответната среща има време, но мислим за отстраняване на "Левски". Сега най-важното е да погледнем бързо към първенството. Чакат ни тежки мачове, а помним какво стана в Созопол", заяви Ферарио Спасов.

Ние сме само наематели

на ст. "Васил Левски", имаме договор, който ясно показва кой носи отговорност за почистването на терена и трибуните, защити се изпълнителният директор на "сините" Константин Баждеков пред "Блиц". "Нали се сещате, че ако нямаше сняг, нямаше да има и топки. Не искам да влизам в полемики с никой, но тежките наказания са само за нас. Останалите ще минат тънко", каза още Баждеков.

Хубавото поне е, че има втори

мач, обяви халфът на "Левски" Стефан Велев. "Три гола не са малко, но в София ще покажем друго лице. Нормално е Георги Иванов да не е доволен, загубили сме. Сега трябва да спечелим гостуването на "Локо" (Сф)", допълни Велев.

Срещу ЦСКА бе по-сладко

няма да крия, защото съм юноша на "Левски", отсече защитникът на "Монтана" Асен Георгиев. "Има и втори мач. Надявам се да спечелим и него. Важното за нас е да влезем в "А" група. Купата е бонус. Все пак обаче да биеш 2:0 "Левски" не е малко", продължи Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай