"Левски" взима играч с опит от Премиършип и Примера

"Левски" взима играч с опит от Премиършип и Примера | StandartNews.com

„Левски" удари всички в земята с поредния нов играч в лятната си селекция. 26-кратните шампиони на България купиха играч с над 50 гола в Англия. Испанският офанзивен халф Жорди Гомес, който е юношата на „Барселона", а в кариерата му е минала през „Еспаньол", „Уигън", „Суонзи", „Съндърланд", „Блекбърн" и „Райо Валекано", е новият плеймейкър на "сините".

32-годишният испанец вчера мина медицински прегледи в София, след което ще подпише тригодишен контракт с „Левски".

Интересното е, че лично собственикът на клуба Спас Русев преговаря с агентите на футболиста от една седмица, за да го убеди да напусне „Райо Валекано" и да акостира на "Георги Аспарухов". "Сините" ще платят трансферна сума за юношата на каталунците, която обаче се пази в тайна, както и колко ще е заплатата на Гомес.

Според „transfermarkt.de" халфът е оценен на 1 милион евро. Жорди има шест сезона в най-високото ниво в Англия - „Премиършип" с екипите на „Уигън" и „Съндърланд". През сезон 2012/13 той спечели „ФА Къп" с „латикс" като на финала бият 1:0 „Манчестър Сити", а испанецът е титуляр.

Междувременно стана ясно, че хърватският тим ще има свой съгледвач на реванша „Сутиеска" - „Левски" днес.

Медиите в страната пък вече направиха анализ на най- силните страни на „сините". Според "Слободна далмация" голямата звезда е Жуниор Мапуку. "Той е основната заплаха, но няма сили за 90 минути. Видимо се уморява и не може да издържа. Уби „Сутиеска" за 30 минути, а след това се скри", пише изданието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай