"Левски" скочи на Георги Кабаков

"Левски" скочи на Георги Кабаков  | StandartNews.com

Ръководството на "Левски" изрази своето възмущение относно отсъжданията на главния съдия Георги Кабаков по време на двубоя със "Славия" от ХХXV-я кръг на А група.

Ето какво пишат от ръководството на "сините":

Във въпросната среща бе отменен чист гол на нападателя Венцислав Христов за несъществуващо нарушение и бяха отсъдени редица спорни нарушения в ущърб на Левски.

Тези действия на Георги Кабаков в последствие се оказаха ключови и за крайния изход на срещата. Твърдение, което бе потвърдено от многократните видео повторения на телевизиите.

Не знаем дали отсъжданията са плод на качествата на въпросния съдия или преднамерени решения срещу клуба, но намираме тенденциозност в действията спрямо ПФК Левски.

В същото време отправяме питане към съдиската комисия защо в последните четири срещи между Левски и Славия в три от тях е назначаван Кабаков?

Заявяваме категорично, че не желаем Георги Кабаков да бъде назначаван повече за съдия на двубои на ПФК Левски.

Ръководството и спортно-техническият щаб се обръщат към БФС и прилежащите му комисии с твърдата позиция съдийските отсъждания да се ръководят от случващото се на терена, а не от външни фактори.

Левски проведе възстановителна тренировка, Георги Иванов се включи в двустранна игра на "сините"

"Левски" проведе възстановителна тренировка след загубата от "Славия" с 0:1 на стадион „Георги Аспарухов". "Сините" излязоха за своето занимание в 11:30 часа след 30 минутен разбор. По време на тренировката играчите бяха разделени на две групи, като взелите участие във вчерашния мач бяха подложени на бегови упражнения и процедури в тунела, докато останалата част от футболистите на Люпко Петрович бяха подложени на по-високи натоварвания.

На облекчен режим продължава да се готви Мики Орачев.

След загрявка и серия от кондиционни упражнения играчите в „синьо" бяха разделени на два отбора за игра на половин терен. В нея се включи и спортният директор Георги Иванов, в чийто тим влязоха юношата Атанас Кабов, Мехди Бурабия, Джъстин Менголо и вратарят Александър Любенов. Срещу тях се изправиха треньорът на вратарите Влантин Захариев, Сашо Александров, Галин Ташев, Станислав Иванов и Бабатунде Адениджи.

След серия от четири полувремена и няколко смени на лидерството в резултата в крайна сметка победител се оказа тимът на Валентин Захариев.

Утре, 24.05, „сините" ще отбележат 102 години от основаването на клуба с поднасяне на венци и цветя на могилката пред 22-а гимназия в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай