"Левски" прекърши Славия в края, Гонзо доволен

"Левски" прекърши Славия в края, Гонзо доволен | StandartNews.com

Гонзо: Ще сме фактор в първенството

София. "Левски" спечели най-старото столично дерби срещу Славия с 2:0. Двубоят бе от осмия кръг на първенството и се игра на стадион „Георги Аспарухов" пред празни трибуни, заради наказание на „сините".

Головете за днешната победа отбелязаха Роман Проказка и Антонио Аниете. Дебют за "Левски" направи Наджиб Амари.

Първото попадение дойде в 85-та минута, когато Веско Минев подаде добре от ляво към Луис Педро, като прехвърли Панов. Крилото напредна, стигна до аутлинията и центрира в наказателното поле, където влезлият преди минути Роман Прохазка засече отблизо в мрежата – 1:0.

В даденото от съдията Таско Тасков три минутно продължение на мача след чудесен извеждащ пас към Аниете зад защитата, испанецът със страхотен прехвърлящ удар вкара топката за втори път в мрежата на Славия – 2:0.

Убеден съм, че ще сме фактор в първенството

„Не мисля, че победата е измъчена. Видяхте, че след първия гол вкарахме и втори. Славия се отбраняваше добре в този мач. Много пъти смените са по-важни от основните играчи. През цялото време се опитвахме да диктуваме събитията. Убеден съм в това, което правя. Много псевдоспециалисти, които дават мнения от Япония, Китай вече ми омръзна да ги слушам. Убеден съм, че "Левски" ще е фактор в това първенство", каза силният човек в "Левски" Георги Иванов.

„Не съм в конфликт с Херо. Чуваме се постоянно и обсъждаме варианти. Утре (днес - бел.ред.) ще дойде още един нов футболист. Ще вземем нападател, само ако намерим точния човек. Няма да взимаме играч просто, за да кажем, че сме привлекли ново попълнение. "Левски" ще се бори да влезе в тройката и да спечели Купата на България. Това са ни целите", допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай