"Левски" поведе в класирането

"Левски" поведе в класирането | StandartNews.com

"Левски" победи "Нефтохими" с 2:1 и поведе в класирането. Двубоят, който се игра снощи, бе от шестия кръг на Първа професионална лига.

Първото попадение за "сините" дойде в 24-ата минута- от дузпа на Роман Прохазка. "Нефтохимик" изравни в 53-ата чрез Иван Вълчанов.

Момчетата на Люпко Петрович стигнаха до успеха в продължението, когато отново от дузпа се разписа Прохазка.

След успеха "Левски" 14 точки в актива си, на 1 пред Дунав (Русе), който е с мач по-малко. "Нефтохимик" остана 12-и с 4 точки.

Петрович: Можем да станем шампиони

„Не искам да говорим дали можем да станем шампиони. Привлякохме нови български играчи и съм доволен, защото повишихме конкуренцията. Трябва ни още класа. Можем обаче да станем шампиони. Защо не? Разбира се, за целта трябва да работим много и да се борим. Радвам се, че постигнахме победа в първия си мач с новия собственик". Това заяви треньорът на "Левски" Люпко Петрович след края на мача. 

„Футболистите на Нефтохимик наистина се бориха докрай и дадоха всичко от себе си. Те ни показаха как ние трябва да играем на терена и как трябва да се борим", обясни наставникът. 

„Липсваха ни ключови играчи, като например Веско Минев, но трябва да признаем, че днес от нашия съперник можем да научим как трябва да се борим", допълни той. 

„Има и такива мачове, в които най-важна е победата. Когато не играеш както трябва, е важно да спечелиш. Футболистите търсиха успеха до последно и в крайна сметка успяхме да го постигнем", коментира още Петрович. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай