"Левски" поиска ЦСКА на "Герена"

"Левски" поиска ЦСКА на "Герена" | StandartNews.com

Ръководството на "Левски" се опълчи на решението на БФС и полицията всички мачове с ЦСКА-София да се играят на Националния стадион "Васил Левски", както ще бъде следващата седмица. "Сините" обаче са категорични, че ответният сблъсък в началото на 2017 г. трябва да се проведе на ст. "Георги Аспарухов". "Левски" няма и никога не е имал желание да домакинства на друг стадион освен в своя дом – "Георги Аспарухов".

Въпреки че УЕФА и БФС са приели, че преименуваното акционерно дружество отговаря на всички критерии за участие в Първа лига, ние никога няма да припознаем същото като „вечния съперник", защото макар и „вечен" той вече не съществува. Ето защо смятаме, че няма причина "Левски" да домакинства на Националния стадион "Васил Левски".

В тази връзка клубът внесе молба до БФС и СДВР с конкретно предложение - отборът да играе домакинските си срещи срещу ЦСКА-София на своя собствен стадион", пишат от "Левски". Освен това клубът се ангажира да осигури полагащата се квота билети на привържениците на гостуващия отбор, както и да създаде всички нормални условия като домакин. "Левски настоява отборът да играе домакинските си срещи в своя "храм" - стадион "Георги Аспарухов", допълват от клуба.

В същото време "сините" отрекоха категорично информациите, че Станимир Стоилов е подписал предварителен договор с отбора за след Нова година. "Левски уважава и цени изключително много футболиста, треньора и човека Станимир Стоилов. Но всеизвестен е фактът, че "Левски" има старши треньор и неговото име е Люпко Петрович. Собственикът и ръководството на клуба още веднъж изразяват пълната си подкрепа и доверие към него", обясниха от клуба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай