"Левски" оттегли иска до Лозана за отнетите точки

"Левски" оттегли иска до Лозана за отнетите точки | StandartNews.com

От "Левски" са оттеглили иска за отнетите точки на клуба в резултат на изваждането на "Литекс" от А група, това обясниха "сините" с официално съобщение на клубния сайт.

Ето цялото съобщение на страницата на "Левски":

Уважаеми представители на медиите, уважаеми фенове,

Във връзка с изнесената информация в общественото пространство, касаещо делото в Лозана, което бе заведено от ПФК Левски след решението на Дисциплинарната комисия към БФС за изваждането на клуба на Литекс от "А" група и последвалото отнемане на точки от актива на ПФК Левски, сме длъжни да направим следното изложение:

След обстойно обсъждане с швейцарски консултанти, специалисти в областта на спортното право, познавайки практиката на Швейцарския федерален съд, взехме решение да оттеглим иска си за неправомерно отнетите точки на ПФК Левски, в резултат на решение на Спортно –техническата комисия на БФС, още преди да бъде определен арбитражен състав.

Като страна в спора сме длъжни да отбележим, че съдебните действия бяха предприети поради факта, че към момента, в който бе подадена жалбата възстановяването на неправилно отнетите ни точки, щяха да ни върнат полагащата ни се на база спортно-техническите резултати възможност да участваме равнопоставено в надпреварата за Шампионската титла. Към настоящия момент обаче възстановяването им не би имало никакво значение, за класирането на клуба в първенството.

Ето защо напълно обосновано от фактическа, правна и финансова страна, решението за ПФК Левски бе да оттегли жалбата си преди да е даден ход на делото поради отпаднал правен интерес, и да възстанови внесените авансово такси, с които да финансира други належащи плащания. Това действие идва в момент, когато клубът погаси голяма сума към НАП за месец май и предстои да погаси значителна такава през месец юни, редом с необходимостта да насочим вниманието си към предстоящата лятна подготовка и представянето си в Лига Европа.

Вярваме, че след това кратко изложение на фактите, всички интерпретации по темата ще бъдат преустановени. Защото непознаването им води до инсинуации, целящи единствено манипулация на общественото мнение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай