"Левски" отново сменя емблемата

"Левски" отново сменя емблемата | StandartNews.com

"Сините" рискуваха с договор с Курдов

"Левски" пак ще има нова емблема. Тази година "сините" празнуват половин век от първия си двубой в европейските клубни турнири. На 12 септември 1965 година тимът се изправят срещу шведския "Юргорден" в първия кръг на КЕШ. Столичани губят двубоя в Стокхолм с 1:2, но в реванша у дома разбиват противника си с 6:0. По повод на кръглата годишнина "сините" обявиха конкурс за ново лого. То ще е трето за последните 2 години. Както е известно, левскарите избраха нова емблема за 100-годишния юбилей на клуба.

Очаква се тимът да излезе с новия символ на 10 октомври.

Гласуването ще се проведе в два полуфинала и финал, след като комисия излъчи 12 емблеми от предложените общо 233 от 33 дизайнери. Финалното решение ще бъде обявено на 11 юли в полунощ.

В същото време "сините" решиха да рискуват и подписаха с Атанас Курдов. Договорът е за 1 плюс 1 година. Юношата на "Левски" на няколко пъти бе близо до трансфер на "Герена", но мечтата му така и не се сбъдваше. Нещата висяха и сега, след като Наско се съдеше с "Астана" и при провал можеше да докара доста главоболия на родния тим.

Тази вечер в лагера на "сините" трябва да се присъедини новото попълнение - сенегалецът Бара Бебето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай