"Левски" отбелязва 50 години в Европа с мач с "Юргорден"

"Левски" отбелязва 50 години в Европа с мач с "Юргорден" | StandartNews.com

ПФК "Левски", Тръст "Синя България" и Националният клуб на привържениците на "Левски" съобщават, че бе постигнато съгласие и подписан договор за официален приятелски мач между "Левски" и шведския "Юргорден". Той ще се играе на 10 октомври 2015 г. от 16:00 часа и ще отбележи 50-годишнината от първия мач на "сините" в европейските турнири срещу същия съперник, информират от "Герена".

"Освен спортно събитие, европейските турнири са възможност за това да създаваш нови приятелства. Ние сме щастливи да играем отново с "Юргорден" и се надяваме мачът да бъде незабравим празник за привържениците на двата отбора, така както бе стогодишният юбилей на "Левски", заяви изпълнителният директор на "сините" Константин Баждеков.

От страна на "Юргорден" спортният директор на клуба Бо Андерсон заяви, че за шведския тим е удоволствие да се срещне отново с "Левски".

"Ние сме изключително доволни от поканата за този мач, защото преди 50 години "Левски" е започнал славния си път в Европа именно срещу "Юргорден", заяви Бо Андерсон.

"Същевременно това е отлична възможност за нас да премерим сили с качествен европейски отбор, тъй като наша цел е да се класираме съвсем скоро за турнирите. Ето защо чакаме с нетърпение този мач, както и се надяваме да изградим добри отношения с "Левски" София", допълни Андерсон.

През следващата седмица на пресконференция ще бъдат обявени всички детайли около честванията на 50-годишнината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай