"Левски" иска финал за Купата на "Васил Левски"

"Левски" иска финал за Купата на "Васил Левски" | StandartNews.com

"За нас най-добрият вариант за финала за Купата на България е Националният стадион "Васил Левски". Това каза финансовият директор на "Левски" Константин Баждеков пред журналисти.

"Предпочитаме финалът за Купата да се играе на добър терен и при добри условия за публиката. За нас предпочитанията са да е там, където има нормални условия. Стадионите, които се коментират не искам да акцентирам към нито един от тях. За нас най-добрия вариант е Националния стадион "Васил Левски", защото там условията са най-добри. В крайна сметка това е решение на професионалната лига", коментира той.

"Левски" иска да задържи играчите Бедоя, Аниете и Прохазка, каза още Баждеков. "Нашето желание е да направим така, че да се запази гръбнака на отбора. Работим по въпроса да имаме и финансовите възможности затова. Финалът, който предстои за Купата на България е от съществено значение. Важно е как "Левски" ще се представи и дали ще играе в Лига Европа. Много е важно да стигнем до този турнир. Футболистите ни заслужават да играят в подобни турнири и да докажат, че с по-малко ресурси могат да се постигат успехи. Показа го и "Левски", а напоследък и "Лудогорец", добави той.

Клубът ще изплаща заплати най-вероятно следващата седмица, коментира финансовият директор на тима. "В момента имаме ангажименти по лицензирането. Едната част от задълженията са изпълнение, сега през май и юни предстоят още плащания. За май са около 130 хиляди лева. Общата сума е около 300-350 хиляди лева. Разчитаме на кампанията "Левски е твой". Искаме, че в случай, че успеем да спечелим финала да имаме евролиценз", добави Баждеков.

"Дори и в трудната ни ситуация ние все пак изграждаме и правим база, условия. Разчитаме и на това, че с изграждането на нашия стадион ще привлечем спонсори и рекламодатели, които да ни подкрепят и да завършим стадиона, за да се ползва за новия шампионат. Трябва да се отчита позитивните неща, че успяхме да подадем документи и, че Левски е един от клубовете, които имат шансове да получат лиценз и за българското първенство, и за евротурнирите, стига да си заслужим квотата", заключи той.

Футболисти на "Левски", сини" фенове, Константин Баждеков, както и други представители на клуба, поднесоха цветя пред паметника на Георги Аспарухов-Гунди. Днес се навършват  72 години от рождението на знаменития футболист.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай