"Левски" е на полуфинал за Купата на България

"Левски" е на полуфинал за Купата на България | StandartNews.com

"Левски" се класира за полуфиналите в турнира за Купата на България. "Сините" завършиха 1:1 в реванша в Хасково срещу едноименния тим. Първият мач между двата тима в надпреварата завърши 3:0 в полза на столичани на "Георги Аспарухов" преди седмица.

Новото попълнение в "Левски" Лукаш Гикиевич откри резултата в 42-ата минута, но телевизионните повторения оставят сериозни съмнения за засада. В наказателното поле Либан Абди отклони с глава към Гикиевич който в този момент бе с малко зад отбраната на домакините, засече, първоначално ударът му бе париран, но при добавката нападателят реализира.

Гикиевич вкара и втори гол в 57-ата минута, който правилно бе отменен заради засада.

Станислав Маламов пък оформи крайното 1:1 в 81-ата минута със страхотен шут от 25 метра. Малко преди това пък домакините имаха и сериозни претенции за дузпа за задържане на Маламов в пеналта.

Само преди дни "Левски" победи този съперник в двубой от А група с 8:0, а в края на седмицата "сините" излизат срещу "Лудогорец" в Разград отново в мач за първенството. 

Отиваме в Разград да нападаме 

"Това беше протоколен мач за нас предвид резултата, който постигнахме в първия мач. Дадох възможност и на други състезатели да участват. Включих и юноши, нормален мач, исках да видя в какво състояние се намират. Второто полувреме общо взето спряхме да играем, особено след 60-ата минута. Може би и самото време, самият вятър попречи да се играе футбол. Първият мач предопредели това поведение през втория", коментира наставникът на "Левски" Стойчо Стоев.

"Чак особено значение за мен едва ли ще има мачът с "Лудогорец". Аз съм минал през много клубове и след това съм играл срещу тях. Гледам за просперитета на "Левски". Един двубой, който ще бъде коренно различен от днешния. Винаги има възможност да се измъкнат точки. Ние в никакъв случай да играем защитно, напротив. Винаги ще се опитат някои отбори да постигнат някои неща с други средства. Но сигурно така е в цял свят", каза още Стоев.

Никой не може да ми поставя ултиматум

"Радвам се, че показахме друго лице. Играхме по-спокойно. Нашата цел е първенството. Голът на Левски ми казаха, че е от засада. Така ми казаха ваши колеги. Имаше и дузпа, дръпнаха Маламов в малкото наказателно поле. Искаме да играем добър футбол. Срещу Славия със същата агресия и мотивация, за да спечелим три точки. На мен ултиматум в България никой не може да ми поставя. Никой не ми е поставял такъв, аз не знам. Надявам се играчите да извлекат поуки и в събота още да можем да победим", заяви след срещата старши треньорът на Хасково Емил Велев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай