Лев Инс стимулира "Левски" за успех във Вечното дерби

Лев Инс стимулира "Левски" за успех във Вечното дерби  | StandartNews.com

София. "Левски" ще има допълнителен стимул в дербито с ЦСКА. Това стана ясно днес, когато бе представен официално новият генерален спонсор на тима - Лев Инс АД.

Застрахователната компания ще награждава "сините" за всяка победа, а отделно ще има и индивидуални парични награди за добре представителите се футболисти в срещите. Отличените ще бъдат определяни чрез гласуване, в което дейно участие ще вземат привържениците на тима.

"Не сме търсили ефект с дербито (Вечното дерби срещу ЦСКА в неделя - бел.ред.), просто така се случи. Започнахме наскоро разговорите с "Левски", обсъдихме, че можем да им помогнем, най-вече заради факта, че "сините" промениха политиката си с обръщането на все по-голямото внимание на школата на тима. Въпросът бе обсъден на управителния ни съвет. Допълнително се допитахме и до своите служители. Направихме анкета сред тях и те бяха за такова сътрудничество. Не крия че от малък съм левскар", обяви представителят на Лев Инс д-р Дилян Петров.

Договорът между застрахователите и "сините" ще бъде до Нова година с опция да бъде продължен при взаимна изгода.

Феновете на тима, които притежават членски карти, пък ще се ползват с преференции в компанията.

"Има и емоционален момент, защото името на "Левски" винаги е било част от нашата компания", обяви другият представител на фирмата г-жа Бойка Жекова.

Изпълнителният директор на "сините" Константин Баждеков изяви желание сътрудничеството да продължи, както това с Мтел, който е част от "Левски" в последните 18 години.

"Надяваме се, че нашето присъствие във футбола ще накара и други български фирми да наливат пари в този спорт, защото той има нужда от това", призоваха от Лев Инс.

Трима от "Герена" висят за неделя

Доста работа ще имат лекарите на "Левски" преди дербито с ЦСКА. Те ще трябва да се справят с контузиите на трима основни играчи. Валери Божинов не тренира днес. Както е известно, той имаше проблеми след първата среща с "Локо" (Пд). Партньорът му в атака Валери Домовчийски се прибра преждевременно в съблекалнята заради болки в адукторите. На облекчен режим пък се готви Пламен Крумов.

"Надяваме се, че нещата при него ще отшумят до дербито", коментираха "сините". Вчера те успяха най-после да скъсат с Павел Чмовш. Чехът, който не попадна в сметките на Пепе Мурсия, дълго време се пазари с "Левски", преди да си тръгне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай