Лечков: Исках да уволним Любо през лятото

Лечков: Исках да уволним Любо през лятото | StandartNews.com

Вицето обяви бойкот срещу треньора, вероятно заради глобите
Йордан Лечков подозира Пенев, че готви преврат

Още миналото лято исках да изгоним Любо Пенев. Това разкри вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков пред "Стандарт". "В нормалния свят, когато нямаш резултати, веднага си отиваш", обоснова се той. Според Лече от думите на Любо лъха на преврат в БФС, но не е ясно с кои хора ще играе селекционерът.

Ивелин Попов и компания са бойкотирали националния отбор, обяви още Лече . Той изстреля това първо пред Ring, а след това потвърди думите си и пред други медии. Според него капитанът нарочно е изпуснал дузпата в злополучния мач с Малта (1:1).

"Направих пътека да назначат Любо. "Продължавам да го уважавам като фигура. Но думите му са като на един неуравновесен човек. Това е един сребролюбец и говори каквото иска, когато, става въпрос за пари: "Не желая да коментираме резултатите. Не за друго, но мен най-малкото могат да ме упрекват, че съм двуличник".
Лечков призна, че Любо е получавал 6000 лева, които са прибирани от съдия изпълнител, плюс още 29 000 лв. чрез испанска фирма.

Лечков загатна още, че Любо е присвоил

парите от повиквателни във вид на глоби. За това алармира друг член на Изпълкома Емил Костадинов, който зададе риторичния въпрос: "Къде са парите от повиквателните на националите от последните мачове на България (б.р. - всеки футболист, получил повиквателна за представителния тим, взима по 750 евро на мач). Дали ги е глобил и ако е така, защо не е отчел сумата в БФС. "Никой не знае къде отиват тези пари. Това не е ли предпоставка за футболистите да го подвеждат", смята Лече.

Според сливналията Любо няма да получи и лев неустойка. Самият селекционер отсече, че има в контракта клауза за 3 месечна компенсация при преждевременна раздяла, като я плаща страната, пожелала това да стане.

Лечков намекна още, че е бил причината Любо да поеме "Ботев" (Пд) едновременно с националния. "Аз трябваше да реша дари той да отиде в Пловдив", призна бившият халф, но не пожела да коментира повече подробности.

"От 2000 г до ден-днешен аз съм дал 30 милиона лева за футбол, тенис, лека атлетика, баскетбол, начело с материална база и обирам само негативи. Кажете ми как да обяснявам на двамата ми синове постоянните нападки по мой адрес", каза още Йордан Лечков.

Добре, че не беше в САЩ

Лечков отвърна на Любо Пенев по повод коментара за гола на Емил Костадинов на "Парк де Пренс". "Много ме заболя от тези думи. Аз мога да кажа тогава друго. Добре, че Любо Пенев не беше на САЩ'94. Иначе може би нямаше да постигнем такива успехи", каза тежки думи вицепрезидентът на футболната централа. Както е известно, нападателят пропусна световното заради лечения на раково заболяване в тестисите.

Петев остана без конкуренция

Ивайло Петев може да бъде смятан за новия треньор на националния отбор, не скриха членове на Изпълкома. Двукратният шампион с "Лудогорец" се раздели преди броени дни с кипърския АЕЛ. Той беше обсъждан заедно с друг бивш кадър на разградчани - Стойчо Стоев. Последния сам заяви, че не вярва да се дореди до поста. Боби Михайлов вече е провел два разговора с Петев, на които са уточнени повечето детайли по контракта. очаква се Петев да бъде най-евтиният селекционер от години насам. Той ще се разписва срещу 15 000 лева месечно. Младият специалист минаваше и като вариант за треньор на "Литекс" при смяна на Красимир Балъков. Петев е родом от Ловеч и юноша на "Литекс".

Гриша Ганчев: Какво е станало, в Китай съм

Какво е станало в БФС, попита пред "Стандарт" един от силните хора в Изпълкома на БФС Гриша Ганчев. След уточнение босът на "Литекс" беше лаконичен: "Не съм информиран, в момента съм в Китай". За Ганчев се знае, че подкрепи няколко пъти оставането на Любо Пенев като национален селекционер.

Просинечки прибира Е1,5 млн от азерите

Треньорските драми в Азербайджан приключиха бързо за разлика от тези в България. Роберт Просинечки ще бъде представен официално като нов селекционер в Баку на 2 декември. За това се договориха двете страни след тридневни пазарлъци в Париж. Бившият хърватски национал беше сред кандидатите и за селекционер на Босна и Херцеговина. Просинечки нямаше как да откаже заплатата в Баку - 1,5 милиона евро на година. Контрактът му е до края на настоящите квалификации. Еврошампионът с "Цървена звезда" беше предпочетен сред 25 мераклии да водят Азербайджан вместо уволнения Берти Фогтс.

Глупости, не е моята война
Ивелин Попов, капитан на националния отбор

Пълни глупости, аз ако исках да бойкотирам, щях да се скрия, като помоля лекаря на моя отбор "Кубан" да ме пише контузен. Съвестта ми е чиста. Явно се води война, в която се замесва и моето име. За мен националният отбор е над всичко - аз идвам, играя и желая да играя с националната фланелка. И го правя с цялото си сърце и душа. Защото България е моята родина и никога няма да я предам".

Любо е много над нещата
Емил Гъргоров, национал

Не търсете под вола теле, Любо е много над нещата. Никога никой от нас не си е помислял да бойкотира националния отбор. С това спирам, защото отказах на много медии да говоря, тъй като не съм наясно с бъдещето си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай