"Лазур Свети Влас" спечели титлата в Kamenitza Фен Купа

"Лазур Свети Влас" спечели титлата в Kamenitza Фен Купа | StandartNews.com

Русе. Футболистите от "Лазур Свети Влас" вдигнаха победоносно Националната Kamenitza Фен Купа, след 28 квалификационни и 12 полуфинални кръга. Финалната битка за мечтаното от всеки футболен фен пътуване до Маракана бе изключително оспорвана, но момчетата от „Лазур" успяха да надвият всички свои опоненти и заслужено спечелиха голямата награда. Съдбата на Националните шампиони на Фен Купа 2014 много напомня тази на националния отбор на Дания от Европейското първенство през 1992, когато „червеният динамит" завладя върха на Европа, след като се включи в първенството в Швеция на мястото на дисквалифицираната Югославия. Тимът на „Лазур" се класира на трето място на полуфиналите на Фен Купа 2014 в Бургас и не успя да спечели квота за Националните Финали на турнира. За техен късмет, обаче, подгласниците от Бургас „Ахелой" се отказаха от участие в кулминационния кръг на Фен Купа 2014 и им отстъпиха мястото си.

Финалният мач изправи шампионите срещу тима на „Трите Мечки" (Шумен), които се бяха устремили към требъл от Национални титли. За нещастие на „шуменските мечки" това не се случи. Момчетата от „Лазур Свети Влас" поразиха вратата на „мечките" по веднъж през двете полувремена и взривиха публиката на „Градски стадион" в Русе с феноменалната си игра. Новият шампион получи купата си лично от бронзовия медалист от САЩ 94 Трифон Иванов.

Тимовете „Анархия" (Русе) и „Стрелците" (София) също демонстрираха много висока класа по време на кулминационния кръг на турнира и заеха почетните трета и четвърта позиция. Спорът между тях беше решен чрез дузпи като по-концентрирани бяха момчетата от „Анархия" и се наложиха с 6:5.

По време на награждаването бяха раздадени и множество индивидуални призове. Избраният за „Най-сърцат играч" на Националните Финали Мартин Друмев – Животното от „Анархия" (Русе), се сдоби със снимка на Стилиян Петров, подписана лично от легендарния футболист и чисто нов таблет Samsung Galaxy Tab 3, който му бе връчен от ръководителя на отдел „Стратегически клиенти" в GLOBUL Стоил Анастасов. Титлата „Най-добър вратар" отиде при Георги Герчев от „Трите Мечки" (Шумен), който спечели и пет дневен спа тест-драйв в Банско, осигурен от Ford Moto-Pfohe. За „Най-атрактивен състезател" бе обявен Евгени Йорданов от „ПСЖ" (Кюстендил). Зрелищните му изпълнения на терена му спечелиха ваучер за първия тест-драйв на най-новия модел на Ford Mustang, който отскоро е в Европа.

Футболните емоции, които бяха на ниво и през двата дни на Националните Финали, ескалираха още по време на 1/8 финалите, когато тимът на „Стрелците" (София) се сблъска с „Ветерани Черно Море" (Варна). Както се изразиха коментаторите, това беше един „невероятно зрелищен сблъсък между младостта и опита". Младите „стрелци" от София взеха надмощие още през първото полувреме като обстрелваха вратата на „ветераните" с канонада от точни, мощни удари. В средата на второто полувреме резултатът достигна 4:1 за „Стрелците" и опитните ветерани на „Черно Море" Варна се отказаха от мача и се признаха за победени преди последния съдийски сигнал.

Миналогодишните Национални шампиони „Антибиотик" (Разград) бяха отстранени от шампионите „Лазур Свети Влас" в мач от 1/8 финалите. Двубоят беше много напрегнат и претърпя страхотен обрат. Втората половина от мача започна при резултат 2:0 за „Антибиотик". „Лазур" обаче не паднаха духом нито за миг и за всеобща изненада и радост на феновете успяха да изравнят в последните минути на срещата. Последваха драматични дузпи, при които бившите шампиони „Антибиотик" допуснаха 2 фатални грешки и загубиха с 4:2.

Пътуването до Рио де Жанейро не беше единствената награда за Националните първенци на Фен Купа 2014. Този сезон организаторите стартираха една нова социална кампания, наречена „Дари гол". Идеята на кампанията е да превърне всички участници в най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България в потенциални благодетели за българския футбол. Благодарение на тази кампания 10 733 лева ще бъдат инвестирани в подобряване на футболната среда в града на шампионите – Свети Влас. В рамките на инициативата, всеки отбелязан гол, по време на 28-те квалификационни и 12 полуфинални кръга, добавяше по един лев към благотворителната сметка на „Дари гол". В последния момент организаторите „вдигнаха залога" и обявиха, че всяко попадение от кулминационните 52 дербита ще добавя по 10 лева към сметката на каузата. 24-те тима финалисти успяха да отбележат общо 214 гола и съответно подсилиха капитала на каузата с точно 2140 лева. Събраният благотворителен фонд ще бъде използван по предназначение с помощта на местната власт в Свети Влас, „Каменица" АД и лицето на кампанията „Дари гол" Стефка Костадинова.

Множество невероятни награди бяха спечелени и от посетителите на „Градски стадион" в Русе. Светослав Яков от Габрово се сдоби с уникална фланелка на Астън Вила с автографи на целия звезден отбор на клуба. Наградата бе осигурена от българския фен клуб на Астън Вила „Bulgarian Lions". Любимата на всички активация „Точен шут" намери своя четвърти и последен победител за сезона в лицето на Красен Минков от Русе. Той ще сподели със своите приятели апетитната награда от 365 литра Kamenitza. Това е вторият път, когато Красен доказва, че е „най-точният" стрелец в Русе, след като спечели активацията през 2010-та година. Тодор Кръстев, Георги Иванов, Емил Тодоров и Николай Методиев са имената на четиримата ловки щастливци, които се представиха блестящо в „Предизвикателството" на adidas и спечелиха пътуване до централата на спортния бранд в Херцогенаурах в Германия. Маргарит Георгиев от Габрово подобри рекорда във „Футболното жонглиране" на Ford Moto-Pfohe, като реализира над 150 крачета от седнало положение. С това си заслужи един невероятен спа-уикенд за двама в Банско. Опитният жонгльор сподели пред впечатлената публика, че личният му рекорд е над 2000. Александър Димитров от Монтана също се сдоби със страхотен таблет Samsung Galaxy Tab 3, благодарение на участието си във футболната томбола на GLOBUL. Следващата спирка по пътя на Kamenitza Фен Купа 2014 е стадион Маракана в Рио де Жанейро, където шампионите „Лазур Свети Влас" ще гледат на живо мач на бразилския национален отбор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай