Кувейтски футболисти идват на лагер в Поморие

Кувейтски футболисти идват на лагер в Поморие | StandartNews.com

Футболни отбори от Кувейт ще идват на спортни лагери в Поворие. Това стана ясно след визита на извънредния и пълномощен посланик на държавата Кувейт у нас Негово превъзходителство Якуб Ал Атиики в Поморие.

Дипломатът и неговата делегация пристигнаха по покана на кмета Иван Алексиев, като целта на срещата бе да се запознаят на място с базата в града и основните проекти и приоритети за развитие.

Още с първите си думи дипломатът ясно показа желание за съвместни проекти и дори предложи побратимяване между Поморие и Ал-Фарвания – едно от шестте губернаторства на Кувейт.

Негово превъзходителство Якуб Ал Атиики бил впечатлен от уникалните природни богатства, достъпните и модерни условия за отдих, туризъм и лечение, съобщиха от пресцентъра на морската община. По време на срещата с кмета Иван Алексиев, посланикът изразил желание да съдейства за популяризирането на града като световна туристическа и СПА дестинация.
Посланикът предложил в Поморие да идват отбори от град Ал-Фарвания, които да тренират и да се възстановяват. Обсъдена е била възможността чрез спогодба за сътрудничество с Кувейтско–българската асоциация, в Поморие да бъде организиран футболен турнир.

„Аз, като приятел, лично се наемам да помагам за двустранното ни сътрудничество и в тази насока, защото страната и градът ви са изключително богати на ресурси и възможности, в чието развитие си струва да инвестираме", споделил Негово превъзходителство в края на срещата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай