Кралев обеща нови инвестиции по българските стадиони

Шефът на БФС Борислав Михайлов, спортният министър Красен Кралев, кметът на Стара Загора Живко Тодоров и почетният президент на ФК "Верея" Галин Михайлов (отляво надясно) откриха новото игрище на "Трейс Арена"

Кралев обеща нови инвестиции по българските стадиони | StandartNews.com

Очаквайте още изненади и инвестиции по българските стадиони до края на годината. Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев малко след официалното откриване на новото футболно игрище на "Трейс Арена".

То е изградено само за няколко седмици по европейски стандарти и е сертифицирано като база на националните младежки отбори до 17 години, които ще играят мачове в Стара Загора. Министерството на спорта е инвестирало в изграждането на новия изкуствен терен 350 хиляди лева. Спортният министър отказа да посочи кои ще бъдат обектите, в които ще инвестира министерството, но припомни, че съвсем скоро ще бъдат финализирани два големи спортни обекта - Дворецът на спорта във Варна и новата модерна многофункционална зала в Пловдив.

Министърът отказа да посочи и конкретна сума, която ще бъде инвестирана в новите спортни обекти, но припомни, че правителството е вкарало в държавната хазна над 1 милиард лева повече от предвиденото досега. Спортният министър, кметът на Стара Загора Живко Тодоров и председателят на БФС Борислав Михайлов преразяха официално лентата на новото игрище на "Трейс Арена". Събитието уважиха и куп футболни легенди от големия ни отбор от САЩ-94 - Емо Костадинов, Данчо Лечков, Трифон Иванов, Георги Гинчев и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай