Кралев: Няма да инвестираме в националния стадион

Кралев: Няма да инвестираме в националния стадион | StandartNews.com

Държавата няма да инвестира в строителството на националния стадион "Васил Левски". Това заяви пред БНТ спортният министър Красен Кралев по повод ремонтът, който тече в момента.

"Тези средства, които бихме дали за построяването на нов, аз предпочитам да ги инвестираме в терените на клубовете от А група. Защото няма стадиони, на които да се провеждат срещите от българското първенство", обясни той.

"Футболният терен ще бъде перфектен с отоплителна и напоителна система по последните световни стандарти. До септември месец ще има едно от най-модерните електронни табла, мислим и за втора козирка. Така че имаме един прекрасен стадион", коментира още Кралев.

Един нов стадион няма да промени генерално подготовката на нашите спортисти, няма да даде качеството на спорта. Не може да няма нормални терени, а да искаме да строим съоръжение, с което да приемаме финали от Лига Европа, смята министърът на младежта и спорта.

Кралев коментира и сложната ситуация в ЦСКА. Той изтъкна, че е следял развитието на драмата с лиценза.

"Виждал съм се Юлиян Инджов, чувал съм се с Гриша Ганчев, чувал съм се с Васил Божков. С всички хора, които участваха в тези процеси съм в контакт и съм бил в течение с всеки етап от преговорите, които са водени. Можеше и да не се стигне до тук, ако тези действия бяха предприети по-рано", заяви министърът.

Министърът не подмина и темата за кризата в родния волейбол. Той коментира шансовете Матей Казийски да се върне в националния отбор по волейбол. "Казусът Матей Казийски е единствено в прерогативите на старши треньора. Не бих искал аз да коментирам тази тема, но винаги съм готов да помогна с каквото мога. Аз желая всеки един добър наш спортист да защитава цветовете на България. Не само Матей Казийски, но и Григор Димитров, и Димитър Бербатов, и всичките ни големи звезди трябва да участват в националните ни отбори. Всеки случай обаче е различен и ние трябва да дадем шанс на треньорите и съответните федерации да го разрешат", каза той.

Общата оценка на Кралев за Европейските игри в Баку е, че нашите спортисти са можели и повече. "Игрите в Баку бяха експериментални и всеки спорт бе представен по различен начин – за някои това бяха младежки състезания, други бяха с ранг на европейско първенство, трети бяха с дублиращи отбори и това не дава възможност да се правят генерални изводи за състоянието на състезателите", заяви Кралев припомняйки, че тепърва предстоят европейски и световни първенства, които ще ни дадат повод за радост.

"Ще искаме от федерациите сериозен анализ, ще го обсъдим, ще направим изводи, за да продължим напред без да изпадаме в излишна еуфория или да правим трагедии", добави той.

"В средата сме на класирането по медали", припомни Кралев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай