Кралев: Длъжници сме на детско-юношеския футбол

Кралев: Длъжници сме на детско-юношеския футбол | StandartNews.com

Уникална атмосфера създадоха феновете на градския стадион „Берое" за първия мач на младите лъвчета

„Аз не съм очаквал такова нещо, фантастична публика, действително можем да се гордеем със старозагорската публика, вдигнаха много високо летвата за следващите мачове. Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев след края на първия мач на Европейското първенство по футбол за юноши да 17 г. Той призна, че държавата действително е длъжник на детско-юношеския футбол и през следващата година това ще бъде основен акцент в доброто пратньорство между спортното министерство и БФС.

Според официалната статистика на стадиона под Аязмото за пръв път от години имаше над 11 000 фенове. С просто око обаче се виждаше, че всъщност бяха останали съвсем малко празни места, а пълния капицитет на стадиона е 15 000 души. Феновете наистина създадоха неповторима атмосфера за първия мач на нашите млади национали. Не спряха да скандират „Българи юнаци!", а мексиканските вълни на ръзвълнуваното човешко море следваха една след друга. И тази френетична подкрепа бе оценена от всички.

„Ние отдавна говорим, че сме загубили интерес към футбола, но всички в Стара Загора днес опровергаха това и показаха какво е българският фен и каква обстановка може да създаде. Единственото лошо е, че загубихме, но нашите момчета се бореха докрай.", похвали домакините официалният посланик на европейския шампионат Стилян Петров.
Безрезервната подкрепа наистина не можа да помогне на младите лъвчета, който въпреки желанието и здравата битка, особено през вотрото полувреме, отстъпиха с 0:2 на един от сочените за фаворите в турнира – Хърватия.

"Недоволен съм от начина, по който влязохме в мача, но си има и причини - липсата на опит, малкото време за подготовка в този състав. Ние сме щастливи, че сме домакини, и мисля, че можахме да го покажем през второто полувреме. Отдавам загубата най-вече на липсата на майсторство", опита се да обядни лошия старт наставникът на младдите бълагрски национали Александър Димитров. Той гарантира, че ще бъдат анализирани внимателно грешките в мача срещу хърватите, за да не бъдат допускани в следващата слеща срещу Испания. Младият наставник беше категоричен, че ще има и промени в стартовия състав.

„Всички знаехме, че Хърватия е сред фаворитите за спечелване на турнира. Нашите момчета преди почивката бяха притеснени и определено сме имали по-добри мачове. Но за тях най-важното е опитът, защото тези момчета са бъдещето на националните ни отбори" , заяви след мача председателят на БФС Борислав Михайлов. Според него загубата не би трябвало да повлияе на младите ни футболисти, защото феновете ги подкрепяха искрено и това трябва да им даде самочувствие и сили да покажат какво могат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай