Кошмар на "Левски" поема "Ботев" (Пд)

Кошмар на "Левски" поема "Ботев" (Пд) | StandartNews.com

Надъхват "бултрасите" за дербито с паметник

Треньорският пост в "Ботев" ще бъде поверен на чужденец, както информира "Стандарт". Става дума за Ермин Шиляк. 42-годишният словенец идва днес в Коматево, за да подпише договор, по чиито параметри двете страни вече са постигнали съгласие. Любопитното е, че Шиляк не е поставил никакви условия и е склонил на скромна заплата. Вероятно това е така, защото едва на 12 юни е придобил лиценз "УЕФА ПРО", който му дава право да упражнява професията си на най-високо ниво. Нещо, за което той лично информира в профила си във Туитър.

Преди това Шиляк е бил треньор само на "Олимпия" (Любляна) през 2012 година и то за кратко. В кошмарния за "Левски" словенски тим треньорът се проваля с гръм и трясък и е уволнен от иначе близкия си приятел Миленко Ачимович. Шиляк обаче може да се похвали с богата кариера като играч. Най-любопитния момент от нея безспорно включва мачовете на "Олимпия" (Любляна) срещу "сините" през есента на 1994 година. Тогава словенците отстраняват "сините" с две победи - 3:2 и 2:1 на реванша в София. Шиляк влиза като резерва и в двата мача.

Във визитка му личат 48 мача и 14 гола за националния отбор на Словения. Иначе шефовете на "Ботев" решиха да надъхат "бултрасите" преди дербито в събота с "Локо" (Пд) по интересен начин. Днес в базата на "канарчетата" в Коматево бе монтиран бюст-паметник на патрона Христо Ботев.

Разпитват капитан за бойкот

в който шефовете на "Ботев" подозират играчите. "Стандарт" научи, че днес Йордан Христов е бил привикан на спявка в административната сграда на базата в Коматево. Там Даната е трябвало да увери шефовете Ангел Палийски и Георги Марков, че срамни представяния като това срещу "Монтана" (0:6) няма да се повторят. Освен това Христов е бил предупреден, че в битката за Пловдив срещу "Локо" босовете очакват единствено победа, независимо с каква игра. При такъв развой Данчо Христов и съотборниците му няма да бъдат глобявани за издънката край Огоста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай